Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz Saray’da İran Krizi!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2,5 saat süren temaslar sonrası konuşan Trump, İran başlığına ilişkin net bir mutabakat sağlanamadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz

“İran’la Görüşmeler Devam Etmeli”

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Trump, Netanyahu ve heyetiyle yapılan temasların olumlu geçtiğini vurguladı. Ancak İran konusunda kesin bir sonuca ulaşılamadığını belirten ABD Başkanı, “İran’la görüşmelerin sürmesi ve bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının görülmesi konusunda ısrarcıyım” ifadelerini kullandı.

Trump, tercihlerinin diplomatik bir çözümden yana olduğunu Netanyahu’ya ilettiğini belirterek, anlaşmaya varılamaması halinde ortaya çıkacak sonuçların da herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

Geçmiş Çatışmalara Gönderme

ABD Başkanı, geçtiğimiz yıl İran ile İsrail arasında 12 gün süren çatışmaları hatırlatarak, İran’ın daha önce anlaşmadan kaçınmasının ağır sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Trump, bu sürece atıfta bulunarak, İran’ın bu kez daha sorumlu ve makul davranmasını umduğunu dile getirdi.

Gazze ve Bölge Mesajı

Trump ayrıca Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerin de görüşmede ele alındığını açıkladı. İsrail ile Hamas arasında yürürlükte olan ateşkese değinen ABD Başkanı, “Gazze’de ve bölgede yaşanan şahane gelişmeleri konuştuk. Orta Doğu’da gerçek anlamda barış var” sözleriyle sürece dair iyimser bir tablo çizdi.

Görüşme, özellikle İran politikası ve Orta Doğu’daki dengeler açısından önümüzdeki dönemde atılacak adımların yakından takip edileceğine işaret etti.

İHA