Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAÜN Bilimden Kültüre Köprü Kurdu

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yunus Emre Gördük, Bosna’nın önemli tarihine ışık tutan bir çalışmaya imza attı. Saraybosna’da Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Çengiç/Čengić ailesine ilişkin yazdığı makalesinin Boşnakça tercümesi, kitabın önemli bir bölümü olarak yer aldı.

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Bosna tarihinde önemli bir yere sahip olan Čengić ailesinin hikayesini konu alan “Čengići – Zbornik Radova” adlı kitapta, Prof. Dr. Gördük’ün kaleme aldığı “Eğil Emirliği’nin Kısa Tarihçesi ve Eğil Emirlerine Ait Şecere Metninin Tercümesi” başlıklı makale, Boşnakça olarak “Kratka Historija Emirata Egil I Prijevod Teksta Porodičnog Stabla Egilskih Vladara” adıyla kitapta yer aldı. Makalede, Eğil Emirlerinin Anadolu’dan Bosna’ya uzanan tarihsel süreci ve Çengiç ailesinin Osmanlı tarihindeki rolü belgelerle ortaya konuyor..

470155715 999554682201723 4548473271926567664 n - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

“Bilim ve Kültür Arasında Köprü Olmak Mutluluk Verici”

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yunus Emre Gördük, bu çalışmanın Bosna ile Türkiye arasında bilimsel ve kültürel bir köprü oluşturmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu eserin önemli bir parçası olmak ve tarihe ışık tutan araştırmalarla dost ülke Bosna Hersek’e katkıda bulunmak benim için gurur verici. Çengiç ailesinin Anadolu’dan Bosna’ya uzanan hikayesini belgelemek, onların Osmanlı dönemindeki rollerini daha geniş bir çerçevede anlamamızı sağlıyor” dedi.

470058688 999554695535055 5857979493579184139 n - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Tanıtım Toplantısı ve Sergi Büyük İlgi Gördü

Tanıtım toplantısında, Saraybosna Üniversitesi Tarih Enstitüsü Müdürü Dr. Sedad Bešlija ve Ulusal Eserleri Koruma Komisyonu’ndan Dr. Medina Hadžihasanović Katana da konuşmalar yaptı. Toplantıyla eş zamanlı olarak, kitabın editörü Džemal Čengić tarafından hazırlanan “Čengići – Eğil’den Bosna’ya” adlı sergi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bu önemli akademik çalışmanın, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kültürel ve bilimsel iş birliğini güçlendiren bir adım olduğu ifade edildi.

HABER MERKEZİ