Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’e 30 Bin Tonluk Lisanslı Depo

Balıkesir Ticaret Borsası tarafından yapımı sürdürülen 30 bin ton kapasiteli Tarım Ürünleri Lisanslı Depo inşaatı, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla yerinde incelendi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte üreticilere modern, güvenli ve standartlara uygun depolama imkânı sunulması hedefleniyor.

Balıkesir Ticaret Borsası tarafından yapımı sürdürülen 30 bin ton kapasiteli

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Ticaret Borsası tarafından yapımı devam eden 30 bin ton kapasiteli Tarım Ürünleri Lisanslı Depo inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Ustaoğlu’na incelemeleri sırasında Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin de eşlik etti.

Devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ustaoğlu, projenin Balıkesir tarımı açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Lisanslı deponun tamamlanmasıyla birlikte üreticilerin ürünlerini modern, güvenli ve sağlıklı koşullarda depolama imkânına kavuşacağını belirten Ustaoğlu, bu tür yatırımların tarımsal ticarette önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

604384379 18318745093222704 2549465888675283646 n - Marmara Bölge Gazetesi

“Üreticinin Emeği Daha Güçlü Korunacak”

İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, lisanslı depoculuğun üreticiye sağladığı avantajlara vurgu yaparak,
“Balıkesir tarımda güçlü bir potansiyele sahip. Bu lisanslı depo ile birlikte üreticilerimiz ürünlerini güvenle muhafaza edebilecek, ürün kayıplarının önüne geçilecek. Aynı zamanda lisanslı depoculuk sistemi sayesinde üreticinin emeği ekonomik olarak daha güçlü bir şekilde korunacak. Bu yatırım, tarımsal üretim ve ticaret açısından ilimiz için son derece kıymetlidir,” dedi.

603847745 18318745102222704 7372199231718443493 n - Marmara Bölge Gazetesi

“Balıkesir Tarımı İçin Stratejik Bir Yatırım”

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ise devam eden çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek şunları söyledi: “30 bin ton kapasiteli Tarım Ürünleri Lisanslı Depomuz, Balıkesir tarımının geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır. Bu tesis sayesinde ürünler standartlara uygun şekilde depolanacak, üreticilerimiz finansmana daha kolay erişebilecek ve piyasa istikrarı güçlenecek. Balıkesir Ticaret Borsası olarak üreticilerimize değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.”

587395143 18318745120222704 6862047379257621173 n - Marmara Bölge Gazetesi

Çalışmalar Hızla Sürüyor

İnşaat sahasında yapılan incelemelerde betonarme yapılar, silo montajları ve altyapı çalışmalarının eş zamanlı olarak sürdüğü gözlemlendi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’in tarımsal depolama kapasitesinin önemli ölçüde artması ve lisanslı depoculuk alanında bölgesel bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

Yetkililer, tesisin faaliyete geçmesiyle Balıkesir tarımının daha güçlü, sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

Ömer Faruk KARATOSUN