Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Şalterler İniyor! Birçok Mahallede Uzun Süreli Elektrik Kesintisi Alarmı

UEDAŞ tarafından yapılan planlı bakım ve tesis çalışmaları kapsamında birçok mahallede elektrik kesintisi uygulanacak. Vatandaşların belirtilen saat aralıklarına göre hazırlıklı olması istendi.

UEDAŞ tarafından yapılan planlı bakım ve tesis çalışmaları kapsamında birçok

UEDAŞ, 13 Nisan Pazartesi günü için planlı elektrik kesintisi programını duyurdu. Yapılacak bakım, onarım ve tesis çalışmaları nedeniyle bazı ilçe ve mahallelerde saatler sürecek kesintiler yaşanacak. Yetkililer, kesintilerin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önlem almaları gerektiğini vurguladı.

Burhaniye’de Gün Boyu Kesinti

Burhaniye ilçesinde planlanan kesintiler sabah saatlerinde başlayacak ve gün boyunca devam edecek. UEDAŞ tarafından paylaşılan bilgilere göre, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ENH bakım çalışmaları nedeniyle dört farklı mahallede elektrik verilemeyecek.

Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında Kırtık, Yaylacık, Sübeylidere ve Avunduk yer alıyor. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşların özellikle uzun süreli kesintiye karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Elektrikle çalışan cihazların korunması, gıda saklama koşullarının gözden geçirilmesi ve alternatif aydınlatma yöntemlerinin hazır bulundurulması öneriliyor.

balikesirde 12 eylul elektrik kesintisi uedastan duyuru - Marmara Bölge Gazetesi

Gömeç’te Farklı Saat Aralıkları

Gömeç ilçesinde ise kesintiler farklı saat dilimlerine yayılmış durumda. İlk kesinti 09.00 ile 10.00 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle Keremköy ve Yaya mahallelerinde uygulanacak. Bu kısa süreli kesintinin ardından aynı bölgede farklı sokakları kapsayan çalışmalar devam edecek.

Yaya Mahallesi’nde yer alan bazı sokaklarda ise yine 09.00-10.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları yapılacak. Bu kapsamda 12115, 12017, 12130 ve 12117 numaralı sokaklar kesintiden etkilenecek.

Bununla birlikte aynı mahallede 09.30 ile 14.30 saatleri arasında AG tesis çalışması nedeniyle daha uzun süreli bir kesinti daha planlanıyor. Mehmet İrem İmam 4, Hasan Kurucu İnşaat ve çevresindeki sokaklar bu çalışmadan etkilenecek bölgeler arasında bulunuyor.

Kesintilerin Nedeni Ne?

UEDAŞ yetkilileri, planlı kesintilerin ana nedeninin elektrik hatlarının yenilenmesi, bakım çalışmalarının yapılması ve mevcut altyapının güçlendirilmesi olduğunu belirtiyor. Özellikle yaz aylarına yaklaşırken artan enerji tüketimi göz önünde bulundurularak, sistemin daha sağlıklı çalışması için bu tür çalışmaların zorunlu olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer ayrıca, planlı kesintilerin ani arızaların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Bu çalışmalar sayesinde daha uzun vadede kesintisiz ve kaliteli enerji sağlanmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Vatandaşlara Kritik Uyarılar

Elektrik kesintisi süresince vatandaşların bazı önlemler alması öneriliyor. Özellikle elektronik cihazların prizden çekilmesi, ani elektrik gelmelerine karşı koruma sağlayabilir. Ayrıca buzdolabı ve derin dondurucu gibi cihazların kapaklarının sık açılmaması, gıdaların bozulmasını önlemek adına önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Kesinti saatleri boyunca planlama yapılması da günlük yaşamı kolaylaştırabilir. İşlerini elektrik kesintisi öncesine ya da sonrasına göre ayarlayan vatandaşlar, bu süreçten daha az etkilenebilir.

Planlı Kesintiler Devam Edebilir

UEDAŞ’ın planlı bakım ve onarım çalışmaları belirli aralıklarla devam ediyor. Bu nedenle ilerleyen günlerde de benzer kesinti programlarının açıklanabileceği belirtiliyor. Vatandaşların resmi duyuruları takip etmesi ve güncel kesinti listelerini kontrol etmesi öneriliyor.

Haber Merkezi