Ramazan ayının manevi atmosferi Balıkesir’de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hicri takvime göre 26 Ramazan 1447 tarihine denk gelen 16 Mart Pazartesi günü, kentte oruç tutan vatandaşlar gün boyunca iftar saatini takip ediyor.
Bu yıl Ramazan’ın son günlerine yaklaşılırken, Müslümanlar için büyük önem taşıyan Kadir Gecesi de bu akşam idrak edilecek. Camilerde düzenlenecek programlar ve kılınacak namazlarla Balıkesir’de manevi atmosferin daha da yoğunlaşması bekleniyor.
Vatandaşlar sahur hazırlıklarını gece saatlerinde yaparken, gün boyunca süren orucun ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar sofralarında buluşacak.
16 Mart Pazartesi Balıkesir Namaz Vakitleri
- İmsak: 05:49
- Güneş: 07:12
- Öğle: 13:22
- İkindi: 16:43
- Akşam (İftar): 19:23
- Yatsı: 20:40
Balıkesir’de oruç 05:49’da imsak vaktiyle başlayacak, akşam ezanının okunmasıyla birlikte 19:23’te iftarla sona erecek. Teravih namazı ise yatsı ezanının ardından 20:40’tan sonra kılınabilecek.

Kadir Gecesi Balıkesir’de İdrak Edilecek
İslam inancına göre Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının en önemli gecelerinden biri olarak kabul ediliyor. Balıkesir’de camilerde bu gece özel programlar düzenlenmesi bekleniyor.
Vatandaşların özellikle yatsı ve teravih namazlarında camilere yoğun ilgi göstermesi beklenirken, birçok kişi bu mübarek geceyi ibadet ve dua ile geçirecek.
İftar Saatine Doğru Kentte Hareketlilik Artıyor
Ramazan ayının ilerleyen günlerinde Balıkesir’de iftar saatine doğru yaşanan hareketlilik de dikkat çekiyor. Fırınlarda sıcak pideler tezgâhlara çıkarken, çarşı ve marketlerde hurma, zeytin ve iftariyelik ürünlere olan talep artıyor.
Akşam saatlerine doğru mahalle aralarında ve çarşılarda iftarlık alışveriş yapan vatandaşların yoğunluğu gözle görülür şekilde artarken, evlerde de iftar sofraları için hazırlıklar devam ediyor.
Birçok aile çorba, ana yemek ve tatlı hazırlıklarını gün boyu sürdürürken, akşam ezanının okunmasıyla birlikte sofralarda buluşmanın huzuru yaşanıyor.
Ramazan’da Dayanışma Kültürü Güçleniyor
Ramazan ayıyla birlikte kentte yardım ve dayanışma faaliyetleri de hız kazanmış durumda. İhtiyaç sahiplerine yönelik gıda yardımları yapılırken, camilerde kılınan teravih namazlarıyla birlikte Ramazan’ın manevi atmosferi daha güçlü hissediliyor.
Yetkililer ise Ramazan alışverişlerinde fahiş fiyat uygulamalarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlatıyor. Haksız fiyat artışıyla karşılaşan vatandaşların ilgili kurumlara şikâyette bulunabileceği belirtiliyor.
Balıkesir’de oruç tutan vatandaşlar 16 Mart Pazartesi günü akşam ezanının okunmasıyla birlikte saat 19:23’te iftar yapacak.

Ömer Faruk KARATOSUN
