Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Balıkesir genelinde gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintilerine ilişkin detayları paylaştı. Yapılan açıklamaya göre 13 Mart Cuma günü şebeke yenileme, abone bağlantısı, OG hat bakımı ve ağaç kesim çalışmaları kapsamında birçok ilçede belirli saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak.
Kesintiler özellikle Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Erdek, Balya, Karesi ve Manyas ilçelerinde yoğunlaşacak. Yetkililer, çalışmaların enerji altyapısını güçlendirmek ve arızaları önlemek amacıyla yapıldığını belirterek vatandaşların kesinti saatlerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
Ayvalık’ta Birçok Mahalle Etkilenecek
Ayvalık ilçesinde planlanan çalışmalar kapsamında farklı mahallelerde günün çeşitli saatlerinde elektrik kesintisi uygulanacak. 09.00 ile 10.00 saatleri arasında Sefa Çamlık bölgesinde abone bağlantı çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi yaşanacak.
Aynı gün 11.00 ile 13.00 saatleri arasında Mithatpaşa Mahallesi’nde abone bağlama çalışmaları nedeniyle kesinti yapılacak. Ayrıca Altınova Mahallesi’nde de gün içerisinde farklı saat aralıklarında planlı elektrik kesintileri uygulanacak.
150 Evler ve İlk Kurşun bölgelerinde de OG manevra çalışmaları nedeniyle kısa süreli kesintiler yaşanacağı bildirildi.
Bandırma’da Şebeke Çalışmaları Yapılacak
Bandırma ilçesinde ise özellikle Edincik ve Ayyıldız mahallelerinde planlı bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ağ hat bakımı nedeniyle Edincik Mahallesi’nde enerji verilemeyecek.
Ayyıldız Mahallesi’nde ise 14.30 ile 15.30 saatleri arasında abone bağlantı çalışmaları nedeniyle kesinti yaşanacağı açıklandı.

Burhaniye’de OG Hat Bakımı
Burhaniye ilçesinde OG hat bakım çalışmaları kapsamında birçok mahallede kesinti planlandı. 09.40 ile 12.00 saatleri arasında Kurucaoluk, Börezli, Dutluca, Kuyucak, Çallı, Çamtepe, Kızıklı, Hacıahmet ve Karadere mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Ayrıca Ören Mahallesi’nde ağaç kesim çalışmaları nedeniyle 14.00 ile 16.00 saatleri arasında enerji kesintisi yapılacağı bildirildi.
Edremit’te Akşam Saatlerine Kadar Sürecek
Edremit ilçesinde de çeşitli mahallelerde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Hekimzade, Darsofa ve Tuzcumurat mahallelerinde 16.30 ile 18.30 saatleri arasında abone bağlantı çalışmaları nedeniyle elektrik kesilecek.
Yolören Mahallesi’nde ise 18.00 ile 20.00 saatleri arasında planlı kesinti yapılacağı duyuruldu. Güre Mahallesi’nde ise 16.00 ile 18.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.
Gönen ve Erdek’te Kesinti Programı
Gönen ilçesinde Kurtuluş Mahallesi’nde 09.00 ile 11.00 saatleri arasında ağ hat bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Aynı gün Rüstem ve 100. Yıl mahallelerinde de belirli saatlerde kesintiler uygulanacak.
Erdek ilçesinde ise Belkıs, Çeltikçi ve Ocaklar mahallelerinde abone bağlantı çalışmaları kapsamında farklı saatlerde elektrik kesintisi yapılacağı açıklandı.
Balya, Karesi ve Manyas’ta Bakım Çalışmaları
Balya ilçesinde Patlak, Koca Cami ve Alidemirci mahallelerinde 12.00 ile 14.00 saatleri arasında ENH bakım çalışmaları nedeniyle enerji kesintisi yaşanacak.
Karesi ilçesine bağlı Kocavışar bölgesinde de aynı saatlerde bakım çalışması yapılacağı bildirildi.
Manyas ilçesinde ise Tepecik Mahallesi’nde 10.30 ile 13.30 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi uygulanacak.
Vatandaşlara Kesinti Uyarısı
UEDAŞ yetkilileri, planlı elektrik kesintilerinin enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek vatandaşların kesinti saatlerine göre gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.
Yetkililer ayrıca çalışmaların planlanan saatlerden önce tamamlanması durumunda enerji verilebileceğini ancak olası gecikmelere karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
HABER MERKEZİ
