Kurs, BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu’nun sunumuyla başladı. Eğitimlerde, zeytin yetiştiriciliğinin incelikleri, verimli üretim yöntemleri ve bölgedeki tarımın geliştirilmesi hedeflendi. Mücahit Kıvrak, Abdullah Soykan, Fatih Şahin gibi alanında uzman kişiler, kursiyerlere zeytin yetiştiriciliği hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Ayrıca, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ve BALMEK’in de katkılarıyla gerçekleştirilen eğitim programı sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalar verildi.
Zeytin üretiminin önemli bir tarımsal faaliyet olduğu Balıkesir’de, 11 milyon zeytin ağacıyla büyük bir potansiyel bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Tarımda Balıkesir Modeli” ile zeytin üretimini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Akın, “Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağı potansiyelini daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çiftçimizin yükünü hafifletmek ve daha verimli üretimi sağlamak için her fırsatta destek sağlayacağız,” dedi.
Balıkesir’in Çiftçileri Zenginleşecek
Başkan Akın, Balıkesir’in zengin topraklarının çiftçilerini fakir bırakmayacaklarını belirterek, tarımsal kalkınmanın önemine değindi. Zeytin üretiminin artırılması için gerekli tüm adımların atıldığını söyleyen Akın, “Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı, çiftçimizi ise Türkiye’nin en zengin çiftçisi yapmak için kararlılıkla çalışıyoruz” diye konuştu.
BAÇEM Eğitimleri Tarımı Canlandırıyor
BAÇEM’in düzenlediği zeytin yetiştiriciliği gibi kurslarla, bölgedeki tarım üretiminin niteliğinin arttığına dikkat çeken yetkililer, ilerleyen süreçte kurs programlarının daha kapsamlı hale getirileceğini belirtti. Tarımsal üretimi güçlendirmek için desteklerin devam edeceği ve kırsal hizmetlerdeki bütçenin artırıldığı ifade edildi.
HABER MERKEZİ