Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAL KÖYÜ PROJESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Projesi ile ilgili bir araya gelen akademisyenler, Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileriyle buluşarak işbirliği çalışmalarını görüştüler.

Kaz Dağları Bal Ormanı

Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Proje Yürütücüsü ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli ile bir araya gelerek, işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve S.S. Kazdağları Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde gerçekleştirilen, Kaz Dağları Bal Ormanı ve Balköy Projesi, “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis’le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesi ile entegre edilerek Balıkesir ili Arıcılık sektöründe öncü konuma getiriliyor.

YENİ YÖNTEMLER ARAŞTIRILACAK

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban konu hakkında yaptığı açıklamada, Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Projesinde, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık Ltd. Şti’nce geliştirilen ve KOSGEB tarafından desteklenen “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis’le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesiyle üretilen ve Türk Patent Enstitüsü’nde Patenti alınan “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanı”  kullanılarak arıcılık sektörünün farklı ve yenilikçi bir aşamaya geleceğini belirtti. Ziyarette, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli de “Milli ve Yerli” olarak üretimi gerçekleştirilen ve Türkiye’nin tek Ar-Ge tasarım kovanı ile ilgili bilgi verdi. Ömer Faruk ALA