Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan özel gereksinimli personelle bir araya geldi. Balıkesir Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleşen programda Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, daire başkanları ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
Etkinlik, hem dayanışma mesajları hem de Balıkesir’de engelsiz yaşam hedefi adına verilen sözlerle dikkat çekti.

“Bu Gün Bir Güne Sığmaz”
Buluşmada konuşan Başkan Akın, engelli bireyler konusunda yıllardır sahada olduğunu, siyasetteki duruşunun da bu duyarlılıkla şekillendiğini belirtti. “Engelliler Günü bir güne sığdırılacak bir gün değil” diyerek sözlerine başlayan Akın, her bireyin bir gün engelli adayı olduğunu hatırlattı. Balıkesir’i özel gereksinimli bireyler için rahat, erişilebilir ve güvenli bir kent hâline getirmeyi görev saydığını ifade eden Akın, göreve gelirken verdikleri tüm sözleri yerine getirmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Erişilebilir Balıkesir İçin Atılan Adımlar
Başkan Akın, şehirde engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.
Bu kapsamda ilk olarak, kullanım ömrünü tamamlayan sarı takip çizgileri yenilendi. Yine Balıkesirlilerin nefes aldığı noktalardan Değirmen Boğazı Tabiat Parkı içinde, özel gereksinimli bireylerin aileleriyle rahatça vakit geçirebileceği “Engelsiz Piknik Alanı” kuruldu.
Balya Kadıköy Parkı da engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak tamamen yeniden tasarlandı. Akın, bu projelerin sadece başlangıç olduğunu ve erişilebilir alan sayısının artacağını söyledi.
“Balıkesir Takımı’nın Değerli Bir Parçasısınız”
Konuşmasında belediye personeline özel bir yer ayıran Akın, özel gereksinimli çalışanların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vicdanını oluşturduğunu vurguladı. “Her biriniz bu şehre verilen emekte çok özel bir yere sahipsiniz” diyen Akın, engelleri aşmanın ve zorlukları birlikte göğüslemenin en güçlü örneklerini sergilediklerini belirtti.
Tüm özel gereksinimli çalışanlar ile omuz omuza çalışmaktan onur duyduğunu söyleyen Akın, Balıkesir’in her bireye eşit yaşam hakkı sunması gerektiğini ifade etti.

Sosyal Desteklerde Örnek Uygulamalar
Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için sunulan sosyal desteklere de değinen Akın, birçok hizmetin ücretsiz şekilde sürdüğünü açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor tekerlekli sandalye basketbol takımının önemli başarılara imza attığını hatırlatan Akın, spor alanında da engelleri kaldırmayı görev bildiklerini söyledi.
Sındırgı’da yaşayan engelli depremzedelerin hiçbir zaman yalnız bırakılmadığını açıklayan Akın, ücretsiz engelli nakil hizmetinin seçim döneminde verilen bir söz olduğunu ve bugün kesintisiz devam ettiğini hatırlattı.
Ayrıca işitme ve konuşma engelli bireylerin belediye hizmetlerine daha hızlı ulaşması için işaret dili tercümanıyla desteklenen görüntülü çağrı merkezinin hizmete alındığını belirtti. Engelsiz Mola Evi’ne ücretsiz ulaşım desteği verildiğini de sözlerine ekledi.

“Eşit Yaşam Hakkı Benim Boynumun Borcudur”
Konuşmasının sonunda tüm özel gereksinimli vatandaşlara seslenen Akın, belediyenin tüm imkânlarını erişilebilirlik için seferber edeceklerini söyledi. “Her hemşehrime eşit yaşam hakkı sunmak boynumun borcudur” diyerek kararlılığını yineledi.
Akın, engelleri kaldıran, dayanışmayı güçlendiren ve herkes için ulaşılabilir bir şehir oluşturmak adına tüm çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
Sıla Solaklar VERİM
