Adana’da özel bir eğitim uçağı ile gerçekleştirilen evlilik teklifi trajediyle sonuçlandı. Yüreğir ilçesindeki Kelaynak Pisti’nden havalanan “Ultra Light” sınıfı uçak kısa süre sonra narenciye bahçesine düştü. Uçakta bulunan pilot Burak Yürekli ve yolcu Şeyda Doğan ağır yaralandı.

Narenciye Bahçesine Çakıldı
Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Özler Mahallesi’nde meydana geldi. Eğitim amaçlı kullanılan hafif sınıftaki uçak, Kelaynak Pisti’nden kalkış yaptıktan dakikalar sonra henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak narenciye bahçesine çakıldı. Görgü tanıkları olay anını cep telefonlarıyla kaydederken, görüntülerde uçağın yere hızla düştüğü anlar net bir şekilde görülüyor.
Havada Evlilik Teklifi Yapıldı
Uçakta yolcu olarak bulunan 30 yaşındaki Şeyda Doğan’ın, erkek arkadaşıyla birlikte evlilik teklifi planı yaptığı öğrenildi. Görüntülere göre Doğan’ın erkek arkadaşı telsiz aracılığıyla uçağa seslenerek, “Benimle evlenir misin?” sorusunu yöneltti. Şeyda Doğan’ın teklife “Evet” yanıtı verdiği duyulurken, bu anların hemen ardından uçağın yere çakıldığı anlar kayıtlara geçti.

Pilot ve Yolcu Ağır Yaralandı
Uçağın düşmesi sonucu pilot Burak Yürekli (39) ve yolcu Şeyda Doğan (30) ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İnceleme Başlatıldı
Kazanın ardından olay yeri ekipleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Uçağın düşüş nedenine ilişkin teknik değerlendirme ve soruşturma süreci sürüyor.
İHA
