Adana’da 8 yaşındaki bir çocuk, iddiaya göre iş yerine torpil attığı gerekçesiyle 27 yaşındaki bir şahıs tarafından ayak bileğinden tutulup yere fırlatıldı. Dehşet anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, çocuğu darp eden O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Küçük çocuk büyük bir korku yaşarken, amcası olayın vicdanları sızlattığını söyledi.
“Bir Anlık Sinirle Yaptım, Pişmanım”
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 27 yaşındaki O.A., iş yerine torpil attığını düşündüğü 8 yaşındaki A.B.’yi kovalamaya başladı. Korkudan bir evin kapı zilini çalan küçük çocuk, kaçmaya çalışırken O.A. tarafından yakalandı. Şüpheli, çocuğu ayak bileğinden tutup sert bir şekilde yere fırlattı. Korkunç olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri kısa sürede sosyal medyada büyük tepki çekti. Görüntülerin ardından Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Olay yerinde yapılan araştırmalar sonucunda şüpheli O.A. kısa sürede yakalandı ve gözaltına alındı. Adli tıpta sağlık kontrolünden geçirilen O.A., emniyetteki sorgusunda, “Bir anlık sinirle yaptım, pişmanım” diyerek kendini savundu. Ancak savcılık ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Küçük A.B.: “Çok Korktum, Ayağım ve Omzum Ağrıyor”
Saldırıya uğrayan küçük A.B., yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlattı. 8 yaşındaki çocuk, “Çok korktum. Ayağım, omzum ve kulağım acıyor” dedi. Olayın ardından ailesi, çocuğu kontrol amaçlı hastaneye götürdü. Doktorların muayenesinde minik A.B.’nin vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve hafif ezilmeler tespit edildi. Mahalle sakinleri ise olayın ardından büyük bir öfke yaşadı. Vatandaşlar, çocuklara karşı uygulanan bu tür şiddet olaylarının artmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Amca İsyan Etti: “Tavuk Gibi Çocuğun Bacağını Tutup Fırlatıyor”
Küçük çocuğun amcası Bünyamin Budak, yaşananları anlatırken öfkesini gizleyemedi. “Tavuk gibi çocuğun bacağını tutup fırlatıyor. Kamera kayıtlarına bakınca insanın vicdanı el vermiyor” sözleriyle tepkisini dile getiren Budak, görüntüleri izledikten sonra yüreğinin yandığını söyledi.
Budak, “Bu şahıs komşumuz değil, bu mahallede de oturmuyor. Küçücük bir çocuğu böyle kovalayıp yere fırlatmak insanlık dışı bir hareket. Kimsenin çocuğunu tavuk gibi fırlatmaya hakkı yok. Devletimiz gereğini yaptı, tutuklanmasından memnunuz. Şimdi tek isteğimiz, bu kişiye hak ettiği cezanın verilmesi” diye konuştu.
İHA
