Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 3. toplantısını bu hafta yapacak. Peki yaklaşık 7 milyon vatandaşı ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar..

Asgari Ücret Tespit Komisyonu,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan 2. toplantıda, taraflar henüz bir rakam telafuz etmemişti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan bir açıklama gelmiş, Akbaşoğlu asgari ücretin cuma gününe kadar açıklanabileceğini söylemişti. Akbaşoğlu açıklamasında “”Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandemiden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve işveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma gününe kadar açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz.” dedi. Bu açıklamaya göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 3. Toplantısını bu hafta gerçekleştirecek. 11 bin 402 lira olan asgari cürete 2024 yılı için yapılacak zammın, ay sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira, Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira, Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira, Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira, Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Burcu DEMİR