Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100.YIL TÜRKİYE MÜFREDATI’NA KARŞI ÇIKTILAR!

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi, “Balıkesir Müfredatı Geri Çekin Platformu” toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 100. Yıl Türkiye Müfredatı programına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, müfredat değişikliklerinin aceleyle ve yeterli istişare yapılmadan onaylandığını belirtti.

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi,

MEB’in Taslak Programları:

MEB, geçtiğimiz yıllar içerisinde birçok kez değiştirdiği eğitim müfredatında yine kapsamlı değişiklikler yaparak, taslak programları 26 Nisan’da görüş ve öneri almak üzere yayınladı. Ancak, bu önemli konuda yalnızca bir hafta değerlendirme süresi belirlenmişti. Eğitim Sen Balıkesir Şubesi, bu sürenin yetersiz olduğunu ve müfredat değişikliklerinin aceleyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Gürbüz Şahin’in Açıklamaları:

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, MEB’in müfredat değişikliklerini yangından mal kaçırır gibi yürüttüğünü söyledi. “Ülkenin bugününü ve geleceğini yakından ilgilendiren böylesine önemli bir konuda ‘yangından mal kaçırır gibi’ hareket edilmiştir. Hazırlıkları eğitim alanında örgütlü sendikalar ve kamuoyundan uzak bir şekilde yürütülen müfredat değişiklikleri için yalnızca bir hafta değerlendirme süresi belirlenmiştir,” dedi.

 

Eleştirilerin Dikkate Alınmaması:

Şahin, MEB’e iletilen 67 bin eleştiri ve önerinin dikkate alınmadan müfredatın onaylandığını belirtti. “Gelen 67 bin eleştiri ve öneri dikkate alınmadan müfredat onaylanmıştır,” dedi. Eğitim Sen Balıkesir Şubesi, müfredatın bu şekilde onaylanmasını kabul edilemez bulduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Red ve Geri Çekme Talebi:

Şahin, Eğitim Sen Balıkesir Şubesi olarak yeni müfredatı aşağıdaki sebeplerden dolayı reddettiklerini ve geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti:

 

Yetersiz İstişare Süreci: Eğitim sendikaları ve kamuoyunun yeterince bilgilendirilmeden ve görüşleri alınmadan yapılan bu değişiklikler, demokratik ve şeffaf bir süreçten yoksundur.

Aceleci Onay: Sadece bir hafta süren değerlendirme süresi, böylesine kapsamlı bir müfredat değişikliği için kesinlikle yeterli değildir.

Eleştirilerin Göz Ardı Edilmesi: 67 bin eleştiri ve önerinin dikkate alınmaması, eğitimcilerin ve velilerin görüşlerinin göz ardı edildiğini göstermektedir.

Eğitimde Kalite ve Eşitlik:

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi, yeni müfredatın eğitimde kalite ve eşitliği olumsuz etkileyebileceğini savunuyor. Eğitim müfredatının aceleye getirilmiş ve yetersiz bir istişare sürecine dayalı olarak değiştirilmesi, öğrencilere sunulan eğitimin kalitesini düşürebilir.

 

Toplumsal Geri Bildirimlerin Önemi:

Gürbüz Şahin, toplumsal geri bildirimlerin dikkate alınmasının, eğitim politikalarının başarıya ulaşması için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. “Eğitim politikalarının başarılı olabilmesi için eğitim sendikalarının, öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin görüşleri mutlaka dikkate alınmalıdır,” dedi.

 

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi’nin Talepleri:

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi, MEB’in 100. Yıl Türkiye Müfredatı programının geri çekilmesini ve daha geniş katılımlı, demokratik bir süreçle yeniden ele alınmasını talep ediyor. Şube, bu taleplerini daha yüksek sesle dile getirmek için çeşitli platformlarda mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Havva ERTÜRK