Zam Listesinin Zirvesine Oturdu: Kilosu 500 Liraya Dayandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin fiyat değişimlerini açıkladı. İstanbul’da en çok zamlanan ürün, sofraların yaz meyvesi kiraz oldu. Kilosu neredeyse 500 liraya ulaşan kiraz, haziran ayının zam şampiyonu olarak kayıtlara geçti.

tropikal meyveler isimleri - Marmara Bölge Gazetesi

Kiraza Bir Ayda Yüzde 44’ün Üzerinde Zam

İTO’nun verilerine göre, haziran ayında Gıda ve Alkolsüz İçecekler grubunda yer alan kirazın fiyatı, bir önceki aya kıyasla yüzde 44,29 oranında arttı. Böylece kiraz, İstanbul genelinde fiyatı en çok yükselen ürün unvanını aldı.

Market ve pazarlarda kilogramı 400 lirayı çoktan geçen bazı kaliteli kiraz türlerinde, fiyatların 500 liraya yaklaştığı görülüyor. Mevsimin vazgeçilmez meyvesi olan kirazın bu kadar zamlanması, hem tüketiciyi hem de esnafı zorluyor.

unnamed - Marmara Bölge Gazetesi

180 Ürünün Fiyatı Arttı, Sadece 46’sında Düşüş Var

İTO tarafından açıklanan indekse göre, haziran ayında toplam 336 ana ürün izlendi. Bu ürünlerin 180’inde fiyat artışı, sadece 46’sında ise düşüş gözlemlendi. Geriye kalan ürünlerin fiyatları sabit kaldı.

HABER MERKEZİ

Exit mobile version