Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ÜNİDES 2. Dönem Öğrenci Topluluk Temsilcileri Buluşması’nda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı’nın (ÜNİDES) ikinci dönemine yönelik başvuru süreci ve desteklenecek projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
80 İlden 998 Başvuru Yapıldı
Bakan Bak’ın açıklamalarına göre, ÜNİDES’in ikinci döneminde Türkiye’nin 80 ilinden toplam 998 proje başvurusu yapıldı. Yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda 182 ulusal ve 519 yerel olmak üzere toplam 701 proje destek almaya hak kazandı. Bu projeler için toplam 41 milyon 441 bin 657 lira bütçe ayrıldı.
Bakan Bak, gençlerin toplumsal sorunlara duyarlılık göstererek sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almalarının önemine dikkat çekti ve “Gençlerimizin sadece akademik başarıya odaklanmalarını değil, aynı zamanda toplumsal projelerde de yer almalarını istiyoruz. Toplumsal sorunlara duyarlılık geliştiren projelere her zaman destek olacağız” dedi.
Bakan Bak, ÜNİDES kapsamında tarım ve yapay zeka gibi stratejik alanlarda geliştirilen projelere ayrıca destek verildiğini belirtti. Bu alanların Türkiye’nin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bakan Bak, gençlerin bu projelerde yer alarak hem kendilerini geliştireceklerini hem de ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.
“Gençlerin sadece akademik başarıya odaklanması yeterli değil. 522 Gençlik Merkezi ile gençlerin farkındalıklarını artıracak projeleri destekliyoruz. Türkiye, artık masada söz sahibi bir ülke haline geldi. Gençlerimizin enerjisi ve yetkinliği, ülkemizin geleceğini şekillendirecek” diyen Bakan Bak, gençlerin bu tür projelerde yer almalarının, onların kariyerlerine de büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
HABER MERKEZİ