Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Yeni Etkinlik Fasikülleri Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, birinci sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerini kapsayan yeni etkinlik fasiküllerini yayımladı. Fasiküller, süreç odaklı öğrenme ve değerlendirme anlayışını destekliyor.

24102329 sdfsdfsdfsdf - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlandı. Bu model, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde süreç odaklı öğrenme ve değerlendirme anlayışını temel alıyor. Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin, günlük yaşamla ilişkilendirilen, motive edici ve yargısal olmayan yöntemlerle değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda hazırlanan etkinlik fasikülleri, Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerini kapsıyor. Fasiküllerde, öğrencilerin Türkçe dört dil becerilerini (okuma, yazma, dinleme, konuşma) geliştirmeye yönelik etkinlikler ile matematik ve hayat bilgisinde öğrenme çıktılarına dayalı değerlendirme etkinlikleri yer alıyor. İlk olarak 22 Kasım’da yayımlanan fasiküllerin ikincisi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için güncellenmiş içeriklerle öğretmen ve öğrencilerle buluşturuldu.

Yeni fasiküller, süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici etkinlikler sunuyor. Öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri problemleri çözmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanan bu içerikler, onları motive etmeyi ve öğrenme süreçlerine etkin katılım sağlamalarını hedefliyor. Ayrıca, fasiküller öğrencilere öğrenme süreçlerinde bireysel gelişimlerine uygun geri bildirimler sunmayı amaçlıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan fasiküllerin belirli aralıklarla yayımlanmaya devam edeceğini açıkladı. Her fasikül, öğrencilerin hem öğrenme süreçlerini kolaylaştıracak hem de eğitimde yenilikçi yaklaşımları destekleyecek şekilde tasarlanıyor. Bu süreçle, eğitim sistemi daha etkili ve öğrenci odaklı hale getirilerek, öğrencilerin temel becerileri kazanmaları sağlanacak.

Şefiye YILDIRIM

 

 

Exit mobile version