Kompozitin, havacılıktan savunma sanayine, otomotivden tekne üretimine, yapı malzemelerinden tarıma, enerji sektöründen altyapı çalışmalarına kadar pek çok sektörde kullanıldığına dikkat çeken Pakiş, Türkiye’nin bu alanda öne çıkan ülkeler arasında olduğunu vurguladı. Kompozitin hafif ve yüksek mukavemetli bir ürün olduğunu belirten Pakiş, bu özelliklerinin kullanılan tüm sektörlere büyük avantajlar sağladığını dile getirdi.
Kompozitin yanmaz ürünlerinin üretilebildiğini ve görselliği yüksek olduğunu belirten Pakiş, dünya çapında kompozit ürünlere olan talebin hızla arttığını ifade etti. Uçaklar ve otomobillerin hafiflemesi ve daha az yakıt harcaması, savunma sanayinde kritik bir rol oynaması gibi etmenlerin, kompozite olan talebi artırdığını dile getiren Pakiş, Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini değerlendirmek istediklerini belirtti.
Pakiş ayrıca, Türkiye’nin kompozit pazarındaki Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, ABD, Çin ve Brezilya gibi güçlü ülkelerle rekabet edebilecek konumda olduğunu söyledi. Türkiye’nin kompozit sektöründeki payının artırılması hedefiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Pakiş, 10-12 Ekim 2024 tarihleri arasında “Meet4Composite” fuarının düzenleneceğini ve önümüzdeki 5 yıl içinde sektörün büyüklüğünün 7 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. Haber Merkezi