SİNYALİZASYON İÇİN ‘YERLİ VE MİLLİ’ ÇÖZÜM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sinyalizasyon sisteminin sürdürülebilir olması ve tüm trenlerde yaygınlaşabilmesi için bu alanda da milli ve yerli çalışmalar başlattık. Böylece hem maliyetleri düşüreceğiz hem de sistemi bilen teknik personelin yetiştirilmesini sağlamış olacağız." dedi.

thumbnail c635d44e a2d6 4521 9786 5a42ff3ec536 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

 

Bakan Uraloğlu, Yerli ve Milli Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini İmza Töreninde yaptığı konuşmada, Marmara Denizi’nde yaşanan acil durum olayına ilişkin bilgiler verdi. İmralı Adası’nın güney batısında bulunan ve içinde 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 06.32’de acil durum sinyali alındığını belirtti.

Uraloğlu, söz konusu geminin dün akşam saatlerinde Marmara Adası’ndan Gemlik’e Dolamit madeni yüklü olarak seyre kalktığını belirterek, “Bölgeye derhal Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın deniz ve hava unsurları yönlendirilmiştir. Bölgedeki gemilere Türk Radyo aracılığı ile çağrılar yapılmıştır. Saat 07.12 itibarıyla Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyal kesilmiştir.” dedi.

Batuhan A isimli geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle, Arama Kurtarma Yönetmeliğinin (c) bendine göre “Tehlike safhası” ilan edildiğini belirten Uraloğlu, “Batuhan A isimli gemi son durum, TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştır. Bölgede gerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü gerekse de Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca arama kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Umuyoruz ki mürettebatımıza sağ salim ulaşmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yerli ve Milli Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini kapsamında iki stratejik kurumun iş birliğiyle önemli bir projenin hayata geçirileceğini belirten Uraloğlu, Türkiye’nin dışa bağımlılıktan kurtulması için atılan adımların önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji ürünleriyle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu belirten Uraloğlu, “Kendi uçağını, SİHA’sını, uydusunu, trenini, gemisini, helikopterini, tankını, arabasını üreten bir Türkiye var artık. Hangi alanda olursa olsun özgün üretime büyük önem veriyoruz. Kamu, özel sektör ve üniversitelerimizin öncülüğündeki yerli ve milli projeleri kendi kaynaklarımızla, kendi teknolojimizle ve kendi iş gücümüzle hayata geçiriyoruz.” dedi.

Uraloğlu, TCDD Taşımacılık ile ASELSAN arasında yapılan iş birliğiyle geliştirilen Araç Üstü Sinyalizasyon Sistemi Temini Projesi’nin Türkiye’nin demiryolu sektöründeki yerlileşme sürecine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Projede yerli ve milli araç üstü sinyalizasyon ekipmanlarının geliştirileceğini ve yerleştirileceğini ifade eden Uraloğlu, bu sayede demiryolu hattındaki güvenliği artırarak Türkiye’nin demiryolu sektöründeki dışa bağımlılığını azaltacaklarını kaydetti. Haber Merkezi

Exit mobile version