Açılış töreninde konuşan Haluk Görgün, Türk savunma sanayiinin tasarım ve mühendislik alanındaki kabiliyetleri sayesinde uluslararası alanda büyük bir itibar kazandığını belirtti. Görgün, “Kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yapamayacağımız hiçbir şey olmadığına inanıyoruz. Sinerji içinde çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Türk savunma sanayiinde faaliyet gösteren 3.500’den fazla firmanın ihracatta büyük başarılar elde ettiğini aktaran Görgün, 2024 yılında savunma sanayi ihracatının 6 milyar doları geçtiğini vurguladı. Sektörün her yıl %18-20 oranında büyüdüğünü ifade eden Görgün, “Türk savunma sanayii, küresel ölçekte önemli bir oyuncu haline geldi. Geliştirilen yenilikçi çözümlerle dünya pazarında kendimize sağlam bir yer edindik” dedi.
Altınay Savunma Teknolojileri Merkezi: Kritik Bir Adım
12 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ile dikkat çeken Altınay Savunma Teknolojileri Merkezi, yüksek teknolojili üretim kabiliyetleriyle öne çıkıyor. Görgün, bu merkezde kazanılan teknolojilerin, savaş uçaklarından insansız hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılacağını belirtti. “Savunma sanayiinde yenilikçi çözümler üretmek, mühendislik kabiliyetlerini en üst seviyeye çıkarmak ve bu başarıyı sürdürülebilir kılmak en büyük hedefimiz” diyen Görgün, merkezin Türk savunma sanayiine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Altınay’dan 30 Yıllık Vizyon
Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, şirketin 1990’lı yıllardan bu yana hareket ve kontrol teknolojilerinde elde ettiği başarıyı sürdürmek için üç temel hedef belirlediğini açıkladı. Altınay, bu hedefleri şöyle sıraladı:
- Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknolojileri üretmek ve tabana yaymak.
- Teknoloji üretebilen ve bunu geliştirebilen nitelikli insan kaynağı yetiştirmek.
- Bilgiden teknoloji üretimini sağlayacak stratejileri hayata geçirmek.
Altınay, “30 yıldır büyük bir azimle çalıştık ve ülkemizin aydınlık geleceği için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız” dedi.
Yüksek Otomasyon ve AR-GE Yatırımları
Şirketin Genel Müdürü Burak Mercan, yeni tesisin yüksek otomasyon seviyesi ve geniş işleme kapasitesiyle kritik teknolojilerin üretiminde öncü rol oynayacağını söyledi. Mercan, AR-GE yatırımları sayesinde merkezin, savunma sanayii için yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine önemli katkılar sunacağını vurguladı.
Törene Geniş Katılım
Açılışa, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve çok sayıda sanayici ile iş insanı katıldı. Törende konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesilerek tesis resmen hizmete açıldı..
HABER MERKEZİ