Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Ayında İncir ve Cevize Yoğun İlgi!

Aydın’da her gün pazarda tezgah açan 22 yaşındaki Ozan Çeçen, Ramazan ayında incir ve cevize olan talebin arttığını belirtti. Ramazan ayında gıda ürünleri satışlarının artması, özellikle Aydın’ın ünlü inciri ve cevizine olan ilgiyi daha da artırdı.

Aydın’da her gün pazarda tezgah açan 22 yaşındaki Ozan Çeçen,

İncir üretiminde dünya çapında birinci sırada yer alan Aydın’da, Ramazan ayında hurmadan çok incire olan talep dikkat çekiyor. Çeçen, “Aydın’da dünyanın en kaliteli incirleri üretiliyor. Bu incirler, büyük emeklerle toplanıp pazara getiriliyor. Özellikle Ramazan ayında, incire olan talep artıyor. Fiyatları ise 300 TL ile 450 TL arasında değişiyor” dedi.

Çeçen, incirlerin kalitesini de anlatarak, “Çarıklar inciri, ince kabuğu ve bol çekirdeğiyle meşhurdur. Ayrıca içi bal gibi tatlıdır. 35 tanesi bir kilo gelen bu incirin fiyatı 450 TL” şeklinde konuştu.

AW408079 04 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlı malzemesi ceviz de pazarlarda hareketlenmeye neden oldu. Çeçen, cevizin de incir kadar rağbet gördüğünü ve tatlılarda kullanılan cevizin Aydın’dan gelen ürünler olduğunu belirtti. “Denizli Çameli’nden gelen cevizin kabuğu ince, içi ise süt beyazıdır. Bir kilo kabuklu cevizin içinden yaklaşık 450 gram iç çıkar. Cevizin kilosu ise 230 TL” diye ekledi.

İHA