ÖĞRENCİLER SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliğinde Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü yetkilileri, gençlere iş tanımından ve olanaklarından bahsettiler.

MMM 129 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’da yapılan etkinlikte Eti Maden ve Bor Lojistiği konusu ele alındı. Bu kapsamda programa konuşmacı olarak Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü Stok ve Sevkiyat Birim Sorumlusu Şahin Ekin, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı M. Yakup Çetin ve Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü Sevkiyat Sorumlusu Özge Çevik katıldı. Etkinlikte ilk söz alan isim Yakup Çetin oldu. Eti Maden hakkında genel bilgi veren Çetin, bor ürünlerinin kullanım alanlarına dair bilgiler paylaştı.

“ÜRETİM EL DEĞMEDEN YAPILIYOR”

Hangi elementin nerede çıkarıldığından ve en çok ihracatın hangi ülkelere yapıldığından da bahseden Çetin; “2022 yılı sonu itibarıyla 1.026,488 ton ürün ihracatı yapıldı.” dedi. Şahin Ekin ise konuşmasında lojistik departmanında çalışanların görev tanımlarına ilişkin bilgi verdi.  Türkiye’deki bor üretim tesislerinin yerlerinden bahseden Ekin, yıl bazında (2022) hangi tesisten ne kadar sevkiyat yapıldığına dair bilgiler paylaştı. Türkiye’deki en ciddi konteyner yöneticiliğinin Eti Maden olduğunu vurgulayan Ekin; “Eti Maden olarak 2,582,000 ton lojistik araca sahibiz.” dedi. Programda son olarak konuşan isim ise Özge Çevik oldu. Çevik, Eti Maden’de kullanılan ambalajlara dair bilgiler verdi. Üretimin el değmeden yapıldığına dikkat çeken Çevik;  genel sevkiyatta dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahsetti. Program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Ömer Faruk ALA

Exit mobile version