2025-2026 Eğitim-Öğretim Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, Kepsut’un geleceğe dair vizyonunu ortaya koydu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Oktay Koçman İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programa, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İlçe Kaymakam Vekili ve Dursunbey Kaymakamı Sayın Muttalip Çetin ile çok sayıda öğrenci katıldı. Program, hem eğitimde birliktelik mesajı verdi hem de doğaya olan duyarlılığı öne çıkardı.

Çocukların Ellerinden Yeşeren Umutlar
Etkinliğin en anlamlı anı ise öğrencilerin elleriyle fidan dikmesi oldu. Minik ellerin toprağa bıraktığı her fidan, geleceğe duyulan umudun simgesi hâline geldi. Çocuklar, öğretmenleri ve protokol üyeleriyle birlikte fidanları toprakla buluştururken gözlerinde heyecan ve gurur vardı. Bu anlamlı buluşma, doğayı koruma bilincinin küçük yaşta kazanılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Başkan İsmail Cankul’dan Gelecek Vurgusu
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul; “Evlatlarımızın elleriyle dikilen her fidan, geleceğimize umut ve milletimize bırakacağımız en kıymetli miras olacak. Bizim görevimiz, yarınların yeşil vatanını inşa etmek. Çocuklarımızın bu duyarlılıkla yetişmesi, gelecekte daha güçlü ve daha bilinçli bir neslin varlığını müjdeliyor.” dedi.

Eğitim ve Doğa El Ele
Bu anlamlı etkinlik, sadece fidan dikiminden ibaret olmadı. Aynı zamanda çocuklara doğayı sevmenin, çevreyi korumanın ve birlikte hareket etmenin değerini öğreten bir ders niteliği taşıdı. Eğitim-öğretim yılının başlangıcında böyle bir etkinliğin yapılması, çocukların doğa sevgisini pekiştirmesi bakımından dikkat çekti.

Çocuklara Verilen En Güzel Miras
Her dikilen fidan, yalnızca bir ağaç değil; aynı zamanda çocuklara bırakılacak en değerli mirasın bir sembolü oldu. Kepsut Belediyesi’nin bu tür etkinliklere öncülük etmesi, ilçede çevre bilinci ve gelecek nesillere duyulan güvenin göstergesi olarak öne çıkıyor.
Sıla Solaklar VERİM

