Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilajın balık tür çeşitliliği üzerindeki etkilerinin belirlenmesi, Marmara Denizi’nin iyi çevresel duruma ulaştırılmasını temin etmek üzere Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı ile alınan tedbirlerin bu etkilerin azaltılması ve giderilmesine katkısı ile biyolojik çeşitliliğin iyileştirilmesine yönelik yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı MAR-BAL Projesi Açılış Toplantısı, Ankara’da Meyra Palace Otel’de paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
PROJE DETAYLARI KONUŞULDU
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 2021-2024 Dönemi için Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı kamuoyu ile paylaşıldı. Açılış toplantısına Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyemiz ve Proje Yürütücü Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Karadurmuş ile Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez katılım sağladı.
KATILIMCILAR SORULARINI SORDU
Açılış konuşmaları ve projenin tanıtımıyla başlayan toplantı kapsamında Marmara Denizi balıkçılığının mevcut durumu ve MAR-BAL Projesinin dolduracağı boşluk konuşulduktan sonra ilk deniz çalışması sonucunda elde edilen bulgular katılımcılarla paylaşıldı. Açılış toplantısı, son oturumda Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Sarı, Proje Yürütücü Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Alanları Yönetimi Daire Başkanı Nazan Özyürek ile Deniz ve Kıyı Suları Kalitesi Şube Müdürü Serpil Durak’ın katılımcıların sorularına birlikte cevap vermeleriyle son buldu. Ömer Faruk ALA