GDZ’den Uyarı: “Çalışmalar Gün Boyu Sürebilir”
GDZ Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Kasım Pazar günü yapılacak enerji kesintileri sabah saat 08.30’da başlayacak ve bazı bölgelerde 17.30’a kadar devam edebilecek.
“Şebeke Yenileme ve Bakım Çalışmaları” kapsamında yapılacak kesintiler, enerji hatlarının güçlendirilmesi ve uzun vadeli arızaların önlenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Şirket, elektrik kesintisinden etkilenecek vatandaşların elektronik cihazlarını korumak için önlem almaları ve enerji gelmeden önce prizleri kapalı tutmaları gerektiğini vurguladı.
Kesintiden Etkilenecek İlçeler ve Bölgeler
Alaşehir
Alaşehir’de Yuvacalı, Türkmen, Toygar, Tepeköy, Matarlı, Kasaplı ve Akkeçili bölgelerinde sabah 10.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
- Nedeni: Şebeke yenileme ve bakım çalışmaları
- Detaylı bölgeler: Toygar Köyü, Matarlı Köyü, Türkmen Köyü, Yuvacalı İç Yolu ve çevresi
Kula
Kula ilçesinde Hayalli Köyü ve çevresinde sabah 10.00’dan öğleden sonra 16.00’ya kadar enerji kesintisi uygulanacak.
- Nedeni: Şebeke bakım ve yenileme çalışması
- Etkilenecek alan: Hayalli Köyü Yolu ve bağlantı yolları
Sarıgöl
Sarıgöl’de Bereketli, Afşar, Ahmetağa ve Selimiye mahallelerinde sabah 09.00 ile 15.00 saatleri arasında planlı kesinti yapılacak.
- Nedeni: Hat bakım ve yenileme çalışması
- Etkilenecek bölgeler: Bereketli Köyü İç Yolu, Afşar Köyü, Ahmetağa ve Selimiye köy yolları
Şehzadeler (Manisa Merkez)
Manisa’nın merkez ilçesi Şehzadeler’de de uzun süreli enerji kesintileri bekleniyor.
Sancaklıbozköy, Belenyenice, Gökbel, Halıtlı, Kağan, Kaleköy, Kalemli, Karayenice, Sarıalan, Tekeliler, Çamköy, Çınarlıkuyu ve Kırançiftliği mahalleleri kesintiden etkilenecek.
- Saat aralığı: 09.30 – 17.30
- Nedeni: Şebeke Yenileme ve Bakım Çalışmaları
- Detay: Özellikle kırsal bölgelerdeki hatların yenilenmesi ve enerji kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Vatandaşlara Uyarı: “Cihazlarınızı Korumaya Alın”
GDZ yetkilileri, planlı kesintiler sırasında elektrikli cihazların zarar görmemesi için önlem alınması gerektiğini hatırlattı. Vatandaşlardan bu süre boyunca bilgisayar, televizyon ve buzdolabı gibi cihazların fişlerini prizden çekmeleri istendi. Ayrıca, kesinti sonrasında enerji akışının dalgalı olabileceği ve bu durumun hassas cihazlarda hasara yol açabileceği uyarısı da yapıldı.
HABER MERKEZİ

