MADENCİLİK LİSESİNDE PROJE TOPLANTISI YAPILDI

İvrindi Nurettin Çarmıklı Madencilik ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin de paydaşı olduğu “Madencilikte Arama ve Kurtarmanın Standartlaşması ve Dijitalleşmesi” isimli Erasmus+ K 220 Vet DigiRescueMe projesinin tanıtımı için konferans salonunda toplantı düzenlendi.

IMG 20231208 WA0042 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

 

 

İki oturumdan oluşan toplantıda karşılama konuşmasını Okul Müdürü Ali Uslu gerçekleştirdi. Okul vizyonu için projenin önemine değinen Uslu, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için gurur duyduklarını ifade etti. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz yaptı. Yusuf Cengiz konuşmasında madenciliğin hem İvrindi hem Balıkesir hem de Türkiye için öneminden bahsetti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel fakülte olarak Türkiye çapında neler yaptıklarından bahsetti. Aynı zamanda öğrencilere eğitim verdi. MTA Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Özgür Özgüç Türkiye’nin madencilikteki yerinden bahsetti. Madencilik sektöründe yeni nesil madencilerin tam donanımlı yetişmesi için okulumuzun öneminden bahseden Özgüç, her zaman iş birliği içinde olunacağının altını çizdi.

PROJE DETAYLARI ANLATILDI

Proje çıktılarından ve projede yapılanlardan bahsetmek üzere Proje Koordinatörü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Şahbaz’ın konuşmasıyla devam eden toplantıda Madencilikte Arama ve Kurtarmanın uluslararası düzeyde standartlaşmasının ve dijital ortama aktararak uygulanabilirliği artırmanın öneminden bahsedildi. Projenin diğer katılımcı ülkelerle beraber ortak paydada madencilik için öneminden bahseden Prof. Şahbaz Üniversitelerine bir çok proje kazandırdıklarını yaptığı projelerle Üniversitenin ülke sıralamasında önemli rol aldıklarından bahsetti  Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Aykul son dönem yaşanan deprem felaketi ile beraber sadece madencilikte değil afetle ilgili her durumda arama kurtarmanın önemine değindi. Afet ve kazaların gerçekleşmeden önce tedbir alınmasına dikkat çekti. TAK Lideri Furkan Nebipaşagil aldıkları arama kurtarma eğitiminden, Türkiye’nin bu alanda ne derece iyi olduğundan ve yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.MEB AKUB da görevli İSG Uzmanı Mahmut Çamlı acil durum planından ve MEB AKUB olarak hangi faaliyetleri gerçekleştirdiklerinden bahsetti. Toplantıya TÜMAD, ESAN, CVK, CLARİANT, Türkiye Varlık Fonu, Bigadiç Bor, Devasa Madencilik, TÜPRAG gibi sektörün öncü kurumları katıldı. Şenol TORLAK

Exit mobile version