Android cihazlara yönelik saldırılar sıkça gündeme gelse de bu kez hedefte iPhone kullanıcıları var. Yaşanan olay, bir gazeteciye gelen şüpheli mesajla ortaya çıktı. Apple, gelen bilgilere dayanarak global ölçekte kullanıcılarını bilgilendirdi ve olası tehditlere karşı önlem alınmasını istedi.
İki Hedef Belirlendi: Gazeteci ve Yorumcu
Casus yazılımın, İtalyan gazeteci Ciro Pellegrino ve Hollandalı yorumcu Eva Vlaardingerbroek’i doğrudan hedef aldığı öğrenildi. Yorumcu Vlaardingerbroek, Apple’dan gelen uyarı mesajının ekran görüntülerini ve videolarını X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştı.
Apple: “Yüksek Güvenle Uyarıyoruz”
Apple tarafından gönderilen güvenlik mesajında, kullanıcının muhtemelen kimliği ve faaliyetleri sebebiyle “hedefli bir ücretli casus yazılım saldırısına” maruz kaldığı ifade edildi. Uyarıda şu ifadeler yer aldı:
“Bu tür saldırıların tespitinde mutlak kesinlik sağlanamayabilir. Ancak Apple, bu uyarının geçerliliği konusunda yüksek güven duymaktadır. Lütfen bu durumu ciddiyetle ele alın.”
Apple’dan Detay Yok, Tehdit Ciddiyetini Koruyor
Henüz saldırıların kaynağı ya da kullanılan casus yazılım türü hakkında net bilgi verilmiş değil. Ancak teknoloji kaynakları, bu tür yazılımların genellikle özel şirketlerce geliştirildiğini ve bazı devletlerin kullanımına sunulduğunu belirtiyor.
Apple’ın sessizliğini koruması, olayın ciddiyetini artırırken, iPhone kullanıcılarının güvenlik güncellemelerini kontrol etmesi ve cihazlarında olağan dışı bir durum fark ettiklerinde uzman yardımı alması öneriliyor.
HABER MERKEZİ