Hayat Boyu Öğrenme kapsamında açılan kurslar ve kursiyer sayıları hakkında bilgi verildi. 682 programda açılan 5 bin 115 kursa toplamda 94 bin 339 kursiyerin katıldığı belirtildi. Toplantıda, mevcut projelerin başarıları ve karşılaşılan zorluklar paylaşılıp yeni öneriler ve iyileştirme yolları üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Hayat boyu öğrenmenin toplum için önemi ve bu tür eğitim faaliyetlerinin bireylerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıları üzerine konuşuldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yaptığı konuşmada, bölgenin eğitim ihtiyaçlarını belirlemek için titizlikle çalışılması gerektiğini vurgulayarak saha çalışmalarının düzenli olarak yapılması, kursların yöre halkına katkı sağlaması ve kaynak israfına neden olunmaması gerektiğini belirtti. Tatlı, “Hayat Boyu Öğrenme” faaliyetlerinin etkin ve nitelikli bir şekilde yürütülmesi için 20 Halk Eğitimi Merkezinin ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde hareket etmesinin önemine değindi.
Toplantıda ayrıca, ortaöğretimdeki 12. sınıf öğrencilerine yönelik sosyal ve kültürel kurslar düzenlenmesi, dezavantajlı bireylere yönelik kursların açılması, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesi gibi konular ele alındı. Görüşlerin paylaşılması ve çalışmaların verimli olması temennisiyle toplantı sonlandırıldı. Haber Merkezi