“ERKEN YAŞTA EVLİLİKLE KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ ziyareti sırasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Trakya'nın incisi Tekirdağ'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Göktaş, aynı zamanda Tekirdağ'ın gelini olduğunu ve memleketinde olmanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti.

180a7933 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2023 evlenme ve boşanma istatistiklerini hatırlatarak, geçen yıl evlenen ve boşanan çiftlerin sayısının bir önceki yıla göre azaldığını söyledi. Bu verileri önemli olarak nitelendiren Göktaş, sosyal politikaları sürekli güncellediklerini ve yenilediklerini vurguladı.

Evlenme ve boşanma istatistiklerinin dünya genelinde benzer bir seyir izlediğine dikkat çeken Bakan Göktaş, nüfusun yaşlanması ve nüfus artış hızının düşmesiyle ilgili son verilerin bu durumu etkilediğini belirtti. Aileyle ilgili politikaların stratejik önemde olduğunu vurgulayan Göktaş, TÜİK’in güncel verilerinin ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik sosyal politikaların önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” başvurularının başladığını ve gençlerin bu programa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Şu ana kadar 2914 çiftin başvuruda bulunduğunu aktaran Göktaş, ilerleyen süreçte programı tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadeleye de değinen Bakan Göktaş, son 22 yılda bu konuda önemli mesafe katettiklerini ve hukuki altyapıyla sosyal boyutta çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Ayrıca, 8 Mart’ta Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla açıklanacak Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda erken yaşta ve zorla evliliklere yönelik kapsamlı çözümlerin yer alacağını belirtti. Bakan Göktaş “Erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili son 22 yılda yaptığımız çalışmalarla çok önemli mesafe kaydettik. Erken yaşta evlilikle kararlılıkla mücadele ediyoruz. Hem hukuki altyapısı hem meselenin sosyal boyutuna dair önemli çalışmalar yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de erken yaşta ve zorla evliliklerin yoğun olarak görüldüğü 28 ilde eylem planlarını uygulamaya koyduk. 8 Mart’ta Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle açıklayacağımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda da erken yaşta zorla evliliklerle mücadeleye yönelik kız çocuklarının eğitim alanında güçlendirilmesi ayrıca yer alacak. Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele bizim en önemli çalışma alanlarımızdan biri. Burada oldukça proaktif, hızlı ve yerel dinamikleri göz önünde bulunduran çözümler üretmeyi önemsiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Exit mobile version