Erdek, kültürler arası dostluğa ev sahipliği yapıyor. II. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında ilçeye gelen dans grupları ve ekip liderleri, Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı makamında ziyaret etti. Nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karışık, Erdek’in kültür ve sanatla daha da güzelleştiğini vurguladı.
“Erdek olarak halk danslarıyla buluşmanın, farklı kültürleri ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Karışık, “Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen değerli dansçılarımızı Erdek’te ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bu tür organizasyonlar, sadece sanatı değil; barışı, dostluğu ve ortak kültürel mirasımızı da yüceltiyor. Festivalin Erdek’in tanıtımına katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Festival kapsamındaki etkinlikler bu akşam (30 Haziran 2025) saat 20.30’da başlıyor. Ali Haydar Sarı Sahil Bandı girişinden hareket edecek festival korteji, renkli görüntülere sahne olacak. Kortejin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda halk dansları gösterileri izleyicilerle buluşacak.
Yerli ve yabancı dans ekiplerinin sahne alacağı bu özel gecede, Erdek müziğe, ritme ve halk kültürüne doyacak.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Bu akşam sahil bandında başlayacak kortej yürüyüşüyle başlayacak kültür şölenimiz, Cumhuriyet Meydanı’ndaki dans gösterileriyle taçlanacak. Ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte sizleri bekliyoruz. Erdek’te bu akşam birliğin, kardeşliğin ve kültürün gecesi olacak.”dedi.
Havva ERTÜRK

