Meteorolojik değerlendirmelere göre rüzgâr, 30 Aralık Salı günü saat 21.00’den itibaren kuzey yönlerinden, 31 Aralık Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Vali’den Vatandaşlara Net Uyarı
Balıkesir Valisi yaptığı açıklamada, can ve mal güvenliğinin öncelikli olduğunu vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Vali açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Meteorolojik veriler Ege Denizi’nde kuvvetli fırtına riskine işaret ediyor. Başta balıkçılarımız ve denizcilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Zorunlu olmadıkça denize açılınmaması, teknelerin güvenli şekilde bağlanması ve resmi uyarıların yakından takip edilmesi büyük önem taşıyor.”
Vali, ilgili kurumların sahada teyakkuz halinde olduğunu belirterek, olumsuz bir durum yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Deniz Ulaşımı ve Balıkçılık Faaliyetlerine Dikkat
Yetkililer, fırtına süresince deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceğini, küçük tekne ve balıkçı tekneleri için ciddi riskler oluşabileceğini bildirdi. Kuvvetli rüzgârla birlikte dalga boylarının artması, görüş mesafesinin azalması ve seyir güvenliğinin zorlaşması bekleniyor.
Balıkçılara ve amatör denizcilere, denize açılmamaları, teknelerini güvenli limanlara çekmeleri ve bağlama halatlarını kontrol etmeleri çağrısı yapıldı.
Kıyı Kesimler İçin Uyarı
Fırtınanın etkisiyle kıyı bölgelerinde yüksek dalga, kıyı taşkını, iskele ve limanlarda hasar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi. Sahil kesimlerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması, özellikle fırtına saatlerinde kıyı şeridinde bulunmaması istendi.
Saat Saat Fırtına Takvimi
- Başlangıç: 30 Aralık 2025 Salı – 21.00
- Bitiş: 31 Aralık 2025 Çarşamba – 20.00
Balıkesir Valiliği, fırtına süresince yapılacak yeni değerlendirmelere göre ek duyuruların paylaşılabileceğini belirterek, vatandaşların resmî açıklamaları takip etmelerini istedi.
Ömer Faruk KARATOSUN
