Etkinlikte öğrencilere merkezin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Çocuklar, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon süreçlerini yakından görme fırsatı bulurken, merkezde düzenlenen fidan dikimi etkinliğine de katıldı.
Yüzler Güldü
Başkan Mehmet Ertaş, çocukların sokak hayvanlarına gösterdiği ilginin ve heyecanın kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanılmasının daha duyarlı ve merhametli nesiller yetişmesi açısından önemine dikkat çekti.

Ertaş, çocukların can dostlarla kurduğu bağın yalnızca bir günlük etkinlikle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, doğaya ve canlılara saygılı bir toplum için bu tür buluşmaların önem taşıdığını ifade etti.
“Onlar da bu kentin bir parçası”
Edremit Belediyesi olarak sokak hayvanlarının daha iyi ve sağlıklı şartlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla bakım, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Ertaş, “Onlar da bu kentin, bu hayatın bir parçası. Yaşam koşullarını iyileştirmek, ihtiyaçlarına sahip çıkmak ve sevgiyle yaşadıkları bir Edremit’i hep birlikte var etmek için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Öğrenciler Fidan Dikti
Çıkrıkçı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programda öğrenciler, hayvanlarla vakit geçirmenin yanı sıra doğaya da katkı sundu. Çocuklar, öğretmenleri ve belediye yetkilileriyle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.
Başkan Ertaş, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında merkezi ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, can dostlara yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

SILA SOLAKLAR VERİM




