ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ÇİFTLERE MÜJDE!

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TUP BEBEK MERKEZI - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Balıkesir’e hitap eden sağlık alanında birçok başarılı operasyonlara ve tedavilere imza atan Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Merkezi açıldı. Yapılan açılış törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur,  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Abdullah Osman Koçak, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi katıldı. Balıkesir’de, üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak 804 bin 58 metrekare alanda hizmet verecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olacak.

 

404467501 730185755811143 3982508924206561457 n - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

“SAĞLIK ALTYAPIMIZ HIZLA GÜÇLENİYOR”

Vali İsmail Ustaoğlu Atatürk Şehir Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için önemli bir yatırımın hayata geçirildiğini söyleyen Vali Ustaoğlu;“Bugün ilimizin sağlık altyapısına güç katacak bir tesis daha kazandırılıyor. Balıkesir için büyük bir kazanç olan merkezimizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ALANINDA FARK YARATACAK ADIMLAR ATILIYOR”

Açılışta, tüp bebek tedavisinin çeşitli sorunların varlığında, bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir teknoloji olduğuna dikkat çekildi. Merkezin Balıkesir’e kazandırılan en önemli sağlık yatırımlarından biri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu yaptığı konuşmada, Balıkesir sağlık altyapısına güç katacak bir tesisin daha kazandırıldığına vurgu yaptı. Ustaoğlu, “Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımlarının merkezinde, ardı ardına yapımları tamamlanan ve hizmete alınan tam teşekküllü şehir hastaneleri bulunuyor. Şehir hastaneleri büyük bir vizyonun eseridir. Milletimiz, hizmetin en iyisine layıktır. Ülkemizin en nitelikli, en donanımlı, en iyi eğitilmiş hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının en iyi fiziki mekânlarda çalışmaları vizyonunun bir eseridir. ‘Türkiye Yüzyılı’ çerçevesinde birçok alanda olduğu gibi, sağlık alanında da fark yaratacak adımlar atılıyor. O adımlardan biri de bugün burada açılışını yapacağımız Tüp Bebek Merkezi’dir.” şeklinde konuştu.

“EVLİ ÇİFTLER İÇİN UMUT IŞIĞI OLDU”

Merkez açılışında konuşan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin; “Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve döllenmeden sonra meydana gelen embriyonun anne adayının rahmine transfer edilme işlemi (Yardımcı Üreme Yöntemi) ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenen evli çiftlerin tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olabilmesi amacıyla Balikesir Atatürk Şehir Hastanemiz bünyesinde ÜYTE Merkezi kurularak hizmet vermeye başlamıştır. Şehrimizde üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak hizmet veren ÜYTE merkezi bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olmuştur” dedi.

“4 HASTANIN TÜP BEBEK TEDAVİSİ BAŞLADI”

Müdür Keskin, “ÜYTE merkezinin yapımı için firma tarafından 15.12.2022 tarihinde yer teslimi yapılmış olup 2023 Ocak başında alan tadilatına başlanılmıştır. ÜYTE merkezi alan tadilatı için inşaat ihale bedeli toplam ödenen (KDV Dahil) 5.500.601 TL, eskale edilmiş tutar 8.019.448 TL’dir. Tibbi cihaz ihale bedeli toplam ödenen (KDV Dahil) 14.944.856 TL, Eskale edilmiş tutar 19.900.893 TL olup, merkezin toplam maliyeti ise 27.920.341.TL’dir. 2023 Ağustos ayında tadilati tamamlanıp teslim edilen merkez 25.08.2023 tarihinde tescil edilerek hizmet vermeye başlamıştır. ÜYTE merkezi 804.58 m2 alanda kurulmuş olup merkez bünyesinde; içerisinde banyo ve tuvaleti bulunan 4 adet hasta odası, Embriyoloji ve Androloji Laboratuvarı, Cryo Odası, genel anestezi uygulanabilen ve ameliyathane odası Özelliğini taşıyan 2 ameliyat odası; yumurta hücreleri toplama işlemi yapılan OPU (Oocyte Pick-Up) odası ve normal yollarla sperm elde edilemeyen hastalardan ameliyatla testis dokusundan sperm hücresi elde edilebilen TESE (testiküler sperm ekstraksyonu) odası bulunmaktadır. Ayrıca 2 infertilite polikliniği ve ultrason odası ile poliklinik hizmetleri sunulmakta olup, açıldığı günden itibaren 900 hasta muayene edilmiştir. Bu hastalardan 10 tanesine aşılama yapılmış olup bir hastamıza tüp bebek tedavisi uygulanarak embriyo transferi yapılmıştır. Siklüsü uygun olan 4 hastanın tüp bebek tedavisine başlanılmış olup, Siklus zamanını beklenen 30 hastanın ise tüp bebek tedavisinin yapılması için planlama yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“İLİMİZE KAZANDIRILAN EN ÖNEMLİ SAĞLIK YATIRIMLARINDAN”

Tüp Bebek Tedavi Merkesi’nde alanında uzman bir kadro bulunduğunu söyleyen Müdür Serkan Kadir Keskin, “ÜYTE merkezimizde; iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 histoloji ve embriyoloji uzmanı, tibbi genetik uzmanları, üroloji ve anestezi uzmanı, hemşire, laboratuvar teknisyenlerinin yer aldığı eğitimli bir ekiple hizmet sunulmaktadır.  Merkezimiz yeni gelişen teknolojiler doğrultusunda son derece modern bir teçhizat ile yapılmış olup; Yüksek optik büyütme ile daha sağlıklı sperm seçme, embriyo ve gonad dondurma, PGT (preimplantasyon Genetik Tanı) denilen bazı genetik hastalıklar ile ilgili sağlıklı embriyoyu seçme imkânı sağlamaktadır. Tedavilerinde de başarının tıbbın diğer alanlarında olduğu gibi, tüp bebek başarının garanti edilmesi mümkün değildir. Her bir tüp bebek denemesinde çiftin, üreme hücrelerinin (yumurta ve sperm) kaliteleri ile sınırlı bir başarı potansiyeli vardır. Tüp bebek merkezinin görevi, bu başarı potansiyelini olumsuz etkilemeden mümkün olan en yüksek kalitede embriyo gelişimini elde edecek şekilde klinik ve laboratuvar süreçlerini planlamak ve uygulamaktır. Tüp bebek tedavisi, değişik sebepli sorunların varlığında bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir teknoloji olup; ilimize kazandırılan en önemli sağlık yatırımlarından birisidir” şeklinde konuştu. Ömer Faruk ALA

Exit mobile version