Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevlerinde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde uygulanacak yeni düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. Ankara’da gerçekleştirilen “Hükümlü ve Yükümlülerin İstihdamına Yönelik İş Birliği Protokolü İmza Töreni”nde konuşan Bakan Tunç, infaz sürecinin sadece bir ceza uygulaması değil, aynı zamanda topluma yeniden kazandırma süreci olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde uygulanacak yeni düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı.

İŞKUR Danışmanlarıyla Birebir Görüşme Dönemi

Yeni iş birliği protokolü kapsamında, tahliyesine bir ay kalan hükümlüler, İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlarıyla doğrudan görüşme yapabilecek. Bu sayede, cezaevinden çıkan bireylerin topluma daha kolay adapte olması ve iş bulma sürecinde desteklenmesi amaçlanıyor.

Cezaevlerinde Eğitim Atağı

Tunç’un açıklamalarına göre cezaevlerinde halihazırda 957 öğretmen görev yapıyor ve 75 bin 219 hükümlü ile tutuklu aktif olarak eğitim görüyor. Ayrıca, sadece uyuşturucu bağımlılığı bulunan kişilerin tedavi edileceği özel bir cezaevi de hizmete alınmış durumda.

Bakan Tunç, “Devletin adalet eli yalnızca cezalandıran değil; dönüştüren, iyileştiren ve yeniden inşa eden bir eldir” sözleriyle, yeni sürecin rehabilitasyon odaklı olduğunu vurguladı.

s a0e34653a9fa497d6472b982a0cf723f9d61543f - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 168 Milyon TL Destek Sağlandı

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, eski hükümlülerin iş hayatına kazandırılması konusunda önemli rakamlar paylaştı. Işıkhan, 2014’ten bu yana 2 bin 969 eski hükümlünün kendi işini kurmasına olanak sağlayan projelere toplam 168 milyon TL hibe desteği verildiğini açıkladı.

Amaç: Suçun Tekrarını Önlemek, Topluma Güvenli Dönüşü Sağlamak

Yeni sistemle birlikte, ceza infaz kurumlarından çıkan bireylerin yeniden suça sürüklenmesinin önüne geçilmesi ve iş hayatına entegre olmaları hedefleniyor. Hem İŞKUR hem de denetimli serbestlik müdürlükleri tarafından sağlanacak danışmanlık hizmetleri, bu dönüşümü destekleyecek şekilde planlandı.

HABER MERKEZİ