UEDAŞ tarafından duyurulan planlı bakım, onarım, ayırıcı değişimi, OG–AG hat çalışmaları ve abone bağlama işlemleri nedeniyle Bursa’da 12 Aralık Cuma günü çok sayıda mahallede uzun süreli elektrik kesintileri uygulanacak. Kesinti listesi yalnızca merkez ilçeleri değil, kırsal mahalleleri ve sanayi bölgelerini de kapsıyor.
Gemlik, İnegöl, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Osmangazi, Orhangazi, Karacabey, İznik ve Yenişehir ilçelerinde farklı saat aralıklarında elektrik verilemeyecek.
Osmangazi’de Çok Sayıda Mahalle Etkilenecek
Yeni görsellerde yer alan bilgilerde özellikle Osmangazi ilçesi için yoğun bir kesinti programı bulunuyor.
Güneştepe – 10:00–11:00
Kesintiden etkilenecek sokaklar:
256., 273., 1. Şevyan, 1. Sobacı, 1. Vadi, Çamlık.
Yenikaraman – 09:00–11:00 (13 Aralık Cumartesi ek çalışması)
- Tarım, 11. Acar, Cabir, 3. Sözdemir, 2. Dikmen, Yıldırım, 2. Tuna, 18. Dere, 2. Aytekin, 12. Fidan, 13. Doğan, Karaoğlanoğlu.
Yeni Bağlar – 13:00–15:00
361., İlköğretim Sokak, 720., 3. Omür, 2. Haluk, 1. Deste.
Reyhan – 09:00–11:00 (14 Aralık Pazar)
- Mantıcı, Safranlık Çıkmazı, 8. Park, Mantıcı Okul, Fevzi Çakmak, 2. Okul Çıkmazı, 1. Tıfır, Hâkim İhsan, 2. Befirde, Safranlık.
Soğanlı – 09:00–17:00
110., 111., 101., 102., 112. sokaklar.
Nilüferköy – 09:00–11:00 (13 Aralık Cumartesi)
- Bayır, Nilüfer İnönü, 2. Marisaslan, 5. Nilüfer, 14. Gümüş, Değirmen, İnci.

Yenişehir’de Kesintiler Hem Cuma Hem Çarşamba Günleri
Yolören – 09:00–11:00 (12 Aralık Cuma)
Kesinti kısa süreli olacak.
Kurtuluş Mahallesi – 09:00–11:00
Aydın, İpekyolu, Can, Şenlik, Özbay, Ercan, Begonya, Gülsoy sokakları etkilenecek.
17 Aralık Çarşamba ENH Bakım Çalışmaları
Saat 10:00–16:00 arası tüm Yenişehir ilçesinde geniş bakım programı uygulanacak.
Kesintiden etkilenecek mahalleler:
• Yıldırım
• Dereköy
• Kirazlıyayla
• Süleymaniye
• Reşadiye
Bu mahallelerin tüm bağlantı sokakları da kapsam dahilinde yer alıyor.
Gemlik, Mudanya, İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da Durum
Gemlik’te Adliye, Hamidiye, Fındıcak, Katırlı, Umurbey gibi pek çok mahallede 09:00–17:00 arası ayırıcı değişimi ve tesis çalışmaları yapılacak.
Mudanya’da Esence, Yalıçiftlik ve Söğütpınar mahallelerinde 11:00–17:00 saatleri arasında OG hat bakımı gerçekleştirilecek.
İnegöl’de Mesudiye, Çitli, Hamamlı, Mahmudiye, Kemalpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde OG hat bakımları nedeniyle sabah başlayan çalışmalar akşama kadar sürebilecek.
Mustafakemalpaşa’da Yalıntaş, Hamidiye, İncealipınar, Killik ve Adalet mahalleleri gün içinde farklı zaman aralıklarında etkilenecek.
Nilüfer, Orhangazi, İznik ve Karacabey
Nilüfer’de İhsaniye, Üçevler, Dağyenice ve Demirci mahallelerinde birer saatlik abone bağlama işlemleri yapılacak.
Orhangazi’nin Karsak ve Çakırlı mahallelerinde AG–OG çalışmalarına bağlı olarak 09:30–16:00 arası kesinti uygulanacak.
İznik’in Boyalıca Mahallesi’nde tam gün denilebilecek 09:30–17:30 arası iki farklı tesis çalışması bulunuyor.
Karacabey Beylik Mahallesi’nde kesinti 09:00–17:00 arasında sürecek.
Vatandaşlara Güvenlik Uyarıları
UEDAŞ, kesintiler sırasında şu noktalara dikkat edilmesini istedi:
• Asansör kullanılmamalı,
• Elektrikli cihazlar prizden çekilmeli,
• Buzdolabı kapakları sık açılmamalı,
• Jeneratör kullanan işletmeler güvenlik prosedürlerine uymalı.
HABER MERKEZİ
