

KELES’E DEV TESİS
Keles için birçok projenin hayata geçirildiğini ancak iki projenin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, birinin katı atık bertaraf terfi istasyonuyla vahşi depolamanın önüne geçilmesi olduğunu, diğerinin ise atıksu arıtma tesisi olduğunu anlattı. Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin ilçe merkezindeki Cuma, Çukur, Ertuğrulgazi, Kirazlı, Küçük Kovacık, Sofular ve Yenice mahallelerine hizmet vermek üzere planlandığını belirtti. Tesisin, besi maddesi giderimini de sağlayan ileri biyolojik kentsel atık su arıtma prosesine sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Arıtılmış atık sular basınçlı kum filtreleri ve ultraviyole dezenfeksiyon sisteminden sonra deşarj edilecek. Günlük yaklaşık 15 bin kişinin suyunu arıtma kapasitesine sahip bir tesis inşa ediyoruz. Tesisimizin KDV ve fiyat farkı hariç toplam maliyeti 65 milyon TL. İnşallah üç buçuk ay içerisinde buradaki çalışmaları bitireceğiz. Tesis hizmete alındığında giren suyun nasıl olduğunu ve çıkanın ne kadar berrak olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bunlar geleceğimize yatırım. Bunlar yarınlarımıza yatırım. Yol çalışmalarının da tamamlanmasıyla ilçede çok daha yaşanabilir ortam oluşacaktır. Tesisimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçede insan ve çevre sağlığının korunması için çok sayıda önemli yatırım yaptığını ifade etti. Çevre kirliliğini önlenmesi amacıyla pek çok düzenlemenin yapıldığını ifade eden Durmaz,bu doğrultuda çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, dağ yöresinin bir evladı olarak böyle bir yatırımın temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tesisin yapımında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Yavuz, tesisin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmalar sonrasında Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, harç butonuna basarak tesisin ilk harcını dökmüş oldu.
Kaynak: igf

