Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden BİM, Rekabet Kurumu tarafından verilen 1.3 milyar TL’lik idari para cezasıyla gündeme geldi. Rekabet Kurumu, BİM’e yönelik yürütülen soruşturma sırasında bir yöneticinin iş cihazından veri sildiğini tespit etti. Bu durumun, yerinde incelemeyi engellediği gerekçesiyle şirkete ağır bir ceza verildi.
Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, “Yerinde inceleme sırasında bir BİM yöneticisinin veri silme girişiminde bulunduğu belirlenmiştir. Bu durum, incelemenin engellenmesi ve zorlaştırılması anlamına geldiğinden şirkete ceza uygulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
BİM, karara karşı tepkisini dile getiren bir açıklama yaptı. Şirket, kişisel telefonunda bulunan mesajlaşma uygulamasındaki yazışmaları silen personelin şirket kararlarını etkilemeyecek bir pozisyonda olduğunu ve silinen yazışmaların geri getirildiğini belirtti.
BİM’in açıklamasında, “Yazışmalarda rekabet hukukuna aykırı bir içerik bulunmamıştır. Buna rağmen verilen bu ceza hakkaniyetsizdir. Şirketimizin tüm hesaplarında, yöneticilerimizin tüm yazışma ve uygulamalarında ceza verilmeye neden olacak hiçbir ibare ve eylem asla yer almamaktadır” denildi.
Ayrıca, Rekabet Kurumu’nun açıklamasının dilinden de rahatsızlık duyduklarını ifade eden BİM yetkilileri, açıklamadaki başlığın teamüllere uygun olmadığını vurguladı. Şirket, bu durumun kamuoyunda yanlış bir algı yaratabileceğine dikkat çekti.
Rekabet Kurumu’nun soruşturma sürecinde, BİM yöneticilerinden birinin iş cihazında yer alan mesajlaşma uygulamasında veri silme işlemi gerçekleştirdiği iddia edildi. Kurum, bu durumu “yerinde incelemenin engellenmesi ve zorlaştırılması” olarak değerlendirerek idari para cezası uyguladı.
HABER MERKEZİ
Kaynak:Ekonomim