Oyun geliştirme kampında uzman eğitmenlerden eğitim alan öğrenciler, oluşturdukları takımlarla özgün projeler üreterek yarışmaya hazırlandı. 48 saat süren yoğun çalışmanın ardından, geliştirilen oyunlar jüri üyelerine sunuldu. Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri ile sektör temsilcilerinden oluşan jüri, projeleri değerlendirdi ve en başarılı takımları seçti.
Ödül törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir, Balıkesir Genç İşadamları derneği (BAGİAD) Başkanı Mert Kurşun, Balıkesir Ticaret Odası Yazılım Meclisi Komitesi üyeleri Levent Sözeri, Arif Vatansever, Tayfun İkiz, Balıkesir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ceyhun Ercan, İş İnsanı Ahmet Acaroğulları, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.
“Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz”
Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilerin özverili çalışmalarını takdir ederek şunları söyledi: “GameJam etkinliği, takım çalışmasının ve yenilikçiliğin en güzel örneğini ortaya koydu. Öğrencilerimizin geliştirdiği projeleri görmekten büyük mutluluk duyduk. Bu tür organizasyonlarla fikirlerin ticarileştiğini ve geleceğe dönük adımlar atıldığını görmek, üniversitemiz adına önemli bir kazanım. Eğitim veren akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum.”Gelecek Yıla Devam Edecek
Etkinlik, sponsor olan iş insanlarına ve eğitim veren akademisyenlere plaket takdim edilerek sona erdi. Balıkesir Teknokent yetkilileri, GameJam etkinliğinin 2025 yılında devam edeceğini belirterek, gençlerin teknoloji ve yaratıcılık alanında desteklenmeye devam edileceğini vurguladı.ü
ü