Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette; Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz’ın moderatörlüğünde meclis üyelerine söz verilerek her ay gerçekleştirilen meslek komite toplantılarında dile getirilen sorunlar ve talepler aktarıldı.
SEKTÖRÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Bandırma şehir trafiği ve taşımacılık sektörünün sorunlarını anlatmak için söz alan Meclis Üyesi Levent Oral tarafından; Devlet Hastanesi Kavşağında yaşanan trafik sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiği, tali ve yan yollar ile trafiğin rahatlatılması gerektiği dile getirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü, Karayolları Genel Müdürlüğünden gelecek onayın akabinde işlemlere ivedi bir şekilde başlanacağı belirtildi.
PLANLAMALAR KOMİSYON İLE ŞEKİLLENMELİ
Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların almak zorunda olduğu Güzergah Belgesi ile aynı sektörde bulunan S ve T plakalı araçların satış işlemleri için Balıkesir’e gidilmesi yerine Bandırma’da bulunan Büyükşehir Belediye Binasında bu işlemlerin yapılır hale gelmesi talebine; bu taleplerin de karşılanmasının önünde bir engel olmadığı belirtildi. Sürekli gelişen ve yapılaşma ihtiyacı günden güne artan Bandırma’da 1/25.000 ve 1/5.000 lik planların onay süreçleri ile ilgili taleplerini dile getiren Meclis Üyesi Harun Algül tarafından imar planlarının onay süreçlerinde şehrin dinamiklerini de hesaba katarak bir komisyon oluşturulması ve bu komisyondan alınan görüşler ile planların şekillenmesi gerektiği dile getirildi.
“MALİYET VE ZAMAN KAYBI YAŞIYORUZ”
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yaşadığı sıkıntılardan biri olan Hafriyat Döküm Sahası ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Ayhan Atik; Çakıl Mahallemizde yer alan döküm sahasının maliyet ve zaman kaybı yarattığı, Dutliman bölgesinde uygun bir yer bulunabilirse buranın bölge için daha uygun olacağını dile getirmesi üzerine; Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairesi tarafından konu ile ilgilenileceği bilgisi verildi. Ada bazlı 18. Madde uygulamaları ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Cevahir Çakmak, Bandırma Belediyesi’nden gönderilen dosyaların onayının Büyükşehir Belediyesinde çok uzaması nedeni ile hak kayıplarının yaşandığı, bölgede bulunan küçük parsellerde 18. Madde uygulamasının hayata geçirilebilmesi adına gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde taleplerini ilettiler.
“FİDANCILAR İÇİN AVRUPA PAZARI AÇILMALI”
Türkiye’nin fidan üretiminin büyük çoğunluğunun yapıldığı Sahil Yenice Mahallsi’nde bulunan fidancıların bitkisel doku kültürü laboratuvarı taleplerini iletmek için söz alan Meclis Üyesi Nuri Varlık; halihazırda Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde bulunan laboratuvarda bu hizmetin sunulması için gerekli düzenlemenin yapılmasıyla hizmet verecek doku kültür laboratuvarı sayesinde hem fidan kalitesinde artış sağlanacağını hem de Avrupa pazarının fidancılar için tekrardan açılmasına olanak sağlayacağını belirtmiş olup, Yücel Yılmaz tarafından konu ile ilgili yapılması gereken ne varsa ilgilenileceğini belirterek Cumhuriyetin 100. Yılı olması sebebiyle bölgeden 100 bin ceviz fidanı alacağını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, düzenlenen toplantı ve gündeme alınan konuların karşılıklı olarak fayda sağlayacağına inandıklarını ve bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da katılımları ile daha geniş kapsamlı toplantılar yapılması hususunda görüş birliğinde olduklarını dile getirdiler.