BANÜ PROJESİNE TÜSEB’DEN TAM DESTEK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin "Meme Kanseri Hücre Hatlarında Borik Asit ve Oleuropein'in Sinerjik Etkisinin Hücresel Ölüm Mekanizmaları Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi" başlıklı projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü. Proje, TÜSEB'in Acil Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında 39256 sayı numarası ile desteklenecek.

445736099 934458911811589 8060539025529506952 n - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Projenin hazırlanmasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Öngün Yılmaz liderliğinde bir ekip çalıştı. Bu ekip; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Arslan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Uysal, Yeditepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Paria Shojaholsadati, Okan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hadi Karımkhanı ve Okan Üniversitesi Uzman Diyetisyen Merve Saraç Dengizek gibi araştırmacılarla birlikte çalıştı.

 

Proje, meme kanseri tedavisinde yeni bir yaklaşım geliştirmeyi hedefliyor. Kadınlarda en yaygın görülen heterojen malignite olan meme kanseri, dünya genelinde kadın ölümlerinin önemli bir sebebi olmaya devam ediyor. Bu bağlamda projede, borik asit ve oleuropein gibi maddelerin sinerjik etkisinin insan meme kanseri hücre hattı MCF-7 üzerindeki apoptotik etkisi araştırılıyor. 200.000 TL bütçeli proje ile meme kanseri tedavisi için yeni ürünler geliştirilerek meme kanserinin önlenmesine ve tedavisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında TÜSEB’in 2024-A4-01 numaralı çağrısı altında kabul gören çalışma, önemli bir bilimsel adım olarak değerlendiriliyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, projenin yürütücülerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Ömer Faruk ALA

Exit mobile version