Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da Ramazan’ın İkinci İftarı Ne Zaman? Kaç Saat Kaldı? İşte Gün Gün İftar Saatleri…

Ramazan ayının ikinci gününe girilmesiyle birlikte Bandırma’da oruç tutan vatandaşlar iftar saatini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı resmi imsakiye verilerine göre ikinci gün iftar vakti belli oldu.

Ramazan ayının ikinci gününe girilmesiyle birlikte Bandırma’da oruç tutan vatandaşlar

Ramazan ayının manevi atmosferi tüm yurtta hissedilmeye devam ederken, oruç ibadetini sürdüren vatandaşlar için en çok merak edilen konuların başında iftar saatleri geliyor. Özellikle ikinci gün oruçlarını açacak olanlar için iftar vaktinin ne zaman olduğu araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi imsakiye takvimine göre Bandırma’da ikinci gün iftar saati netleşti.

Diyanet’in Resmi Verilerine Göre İkinci Gün İftar Saati

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2026 yılı Ramazan imsakiye bilgilerine göre Bandırma’da Ramazan ayının ikinci günü (20 Şubat 2026 Cuma) iftar vakti 18:57 olarak açıklandı.

Aynı gün için diğer vakitler ise şöyle:

  • İmsak: 06:25
  • Güneş: 07:48
  • Öğle: 13:27
  • İkindi: 16:27
  • Akşam (İftar): 18:57
  • Yatsı: 20:14

Bu saatler Diyanet’in astronomik hesaplamalarına dayanan resmi takvim verileri arasında yer alıyor.

IFTAR 2 - Marmara Bölge Gazetesi

İftar Vakti Neden Önemli?

İftar vakti, gün boyu tutulan orucun tamamlandığı ve sabrın ödüllendirildiği an olması nedeniyle Ramazan’ın en özel zaman dilimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Gün boyunca ibadetle geçirilen sürenin ardından yapılan iftar, sadece bir yemek vakti değil aynı zamanda paylaşma ve şükür zamanı olarak görülüyor.

İslam kültüründe iftar sofraları birlik ve beraberliğin simgesi olurken, ailelerin ve komşuların bir araya geldiği en kıymetli anlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu nedenle iftar saatlerinin doğru takip edilmesi büyük önem taşıyor.

Ramazan’ın Huzuru İlçede Hissediliyor

Ramazan ayı boyunca camilerde teravih namazları kılınmaya devam ederken, iftar sofraları kuruluyor ve yardımlaşma faaliyetleri artıyor. İkinci günle birlikte Ramazan’ın huzurlu atmosferinin ilçenin dört bir yanında hissedilmeyi sürdürmesi bekleniyor.

Yetkililer, ibadetlerin doğru vakitlerde yerine getirilebilmesi için Diyanet’in resmi imsakiye saatlerinin takip edilmesini öneriyor.

Resmi Kaynaklara Göre Takip Edilmeli

Yetkililer, iftar ve sahur vakitlerinin doğruluğu açısından en güvenilir kaynağın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı imsakiye olduğunu vurguluyor. Vatandaşların farklı kaynaklar yerine resmi verileri esas alması gerektiği belirtiliyor.

Ramazan’ın ikinci günü Bandırma’da oruç tutan vatandaşlar için iftar vakti 18:57 olarak kayıtlara geçerken, akşam ezanının okunmasıyla birlikte sofralar kurulacak.

BANDIRMA IMSAKIYE - Marmara Bölge Gazetesi

Ömer Faruk KARATOSUN