Bandırma Belediyesi, Ramazan ayında sahur geleneğini yaşatacak olan davulcuların hazırlıklarını tamamladı. Kent genelinde 24 mahallede görev yapacak davulcular, belediye tarafından yetkilendirilerek mühürlü kimlik kartlarıyla sahura vatandaşları uyandıracak.
Yetkilendirilmiş Davulcular Sahurda Görevde Olacak
Belediyeden yapılan açıklamada, Ramazan davulcularının belediye tarafından yetkilendirildiği ve kendilerine resmi mühürlü kimlik kartları teslim edildiği duyuruldu. Vatandaşların belediye mührü taşımayan kişilere itibar etmemesi konusunda uyarıldı.
Bahşişler Belirlenen Günlerde Alınacak
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Ramazan ayının en önemli geleneklerinden biri olan davulcuların, Ramazan ayının ortasında ve bayramın birinci günü olmak üzere bahşiş toplayacaklarını belirtti. “Ramazan ayının vazgeçilmez geleneği olan Ramazan davulcularımız, 24 merkez mahallemizde vatandaşlarımızı sahura uyandırmaya hazır! Belediyemiz tarafından yetkilendirilen davulcularımıza mühürlü kartları teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın sahur vakitlerinde güvenilir hizmet alabilmesi için yalnızca Bandırma Belediyesi tarafından yetkilendirilen davulculara itibar etmelerini rica ediyoruz.”
Bandırma’da Ramazan boyunca sahur davulcuları, mahallelerde nostaljik bir gelenek olarak devam edecek. Belediyenin yetkilendirdiği kişiler haricinde izinsiz davul çalanlara karşı önlem alınacağı belirtildi.
Şefiye YILDIRIM