Balıkesir Bandırma’da soğuk havanın etkisini göstermesiyle birlikte yollarda buzlanma tehlikesi baş gösterdi. Bandırma Belediyesi ekipleri, vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi adına gece boyunca aralıksız çalışarak yolları tuzladı ve buzlanmayı önledi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye çalışanlarına teşekkür ederek, “Ekiplerimiz, bütün gece yollar kapanmasın ve buzlanmasın diye çalıştı. Çok şükür kapalı yolumuz olmadı ve büyük bir sorun yaşanmadı. Belediyemiz çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Ekipler, özellikle eğimli ve riskli bölgelerde yoğun mesai harcarken, ana arterler, okul ve hastane yolları başta olmak üzere kentin dört bir yanında buzlanmaya karşı önlem aldı. Çalışmalar sırasında kullanılan iş makineleri ve tuzlama ekipmanları ile yolların güvenli hale getirilmesi sağlandı.
Vatandaşlar, belediye ekiplerinin özverili çalışmalarını memnuniyetle karşılarken, Bandırma Belediyesi’nden yapılan açıklamada kar ve buzlanmaya karşı tedbirlerin devam edeceği belirtildi. Olumsuz hava koşullarına karşı tüm ekiplerin teyakkuzda olduğu vurgulandı.
Görsellerde, Bandırma Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları sırasında kullanılan iş makineleri ve tuzlama çalışmaları net bir şekilde görülüyor. Ekiplerin zorlu kış şartlarına rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdürmesi dikkat çekiyor.
Şefiye YILDIRIM