Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını güçlendirmek ve vatandaşlara daha güvenli ulaşım imkânı sunmak amacıyla yol yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Susurluk-Ömerköy devlet yolunda gerçekleştirilen 2 bin 900 metrelik birinci ve ikinci kat sathi kaplama çalışmaları tamamlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinledi. Yolun yıllardır çeşitli sorunlar nedeniyle kullanıcılara zorluk çıkardığını belirten bölge sakinleri, taleplerinin kısa sürede karşılık bulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Balıkesir’imizi İlmek İlmek Dokuyoruz”
Yol incelemesi sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Akın, Balıkesir’in her noktasında yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Akın, “Balıkesir’imizi ilmek ilmek dokuyoruz. Yıllardır yapılmayan köy yollarını, ara yolları ve mahalle yollarını büyük bir seferberlik anlayışıyla yeniliyoruz. Tek odağım, tek isteğim ve tek arzum Balıkesir’dir. Memleketimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“20 İlçede Çalışmalar Sürüyor”
Kent genelindeki yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Akın, “Balıkesir’in 20 ilçesinde aynı kararlılıkla çalışıyoruz. Her gün farklı ilçelerde ekiplerimiz sahada görev yapıyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözüm üretiyoruz. Şehrimizin hak ettiği hizmetleri alması için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Muhtarlardan Teşekkür
Ömerköy Mahallesi Muhtarı Sevim Yılmaz, yolun uzun süredir ciddi sorunlar barındırdığını belirterek, “Yolumuz çok dar ve yıpranmıştı. Çukurlar nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşıyorduk. Talebimizi ilettik ve kısa sürede çalışma başladı. Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Gökçedere Mahallesi Muhtarı Ruşen Özhan ise yolun bölge için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Uzun yıllardır beklediğimiz bir çalışmaydı. Yolumuz sık sık bozuluyordu ve araç geçişlerinde sorun yaşanıyordu. Yapılan çalışma sayesinde ulaşım daha güvenli ve rahat hale geldi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde bugüne kadar 440 kilometrelik yol çalışmasının tamamlandığı belirtilirken, ulaşım yatırımlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği bildirildi.
Ömer Faruk KARATOSUN
