Balıkesir’de elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), enerji sürekliliğini artırmak ve altyapı yenileme çalışmaları kapsamında geniş çaplı elektrik kesintileri yapılacağını duyurdu.
UEDAŞ tarafından açıklanan bilgilere göre kesintiler Altıeylül, Edremit, Burhaniye, Sındırgı, İvrindi ve Havran ilçelerinde gerçekleştirilecek. Çalışmalar sırasında bazı mahallelerde uzun süreli enerji kesintileri yaşanacak.
Altıeylül’de OG Tesis Çalışması Nedeniyle Elektrik Verilemeyecek
Altıeylül ilçesinde sabah 09.30 ile 13.30 saatleri arasında “OG tesis çalışması” yapılacak.
Kesintiden Hacı İlbey ve Dinkçiler mahalleleri etkilenecek. 7043, 7044, 7067, 7059 ve 7057 numaralı sokaklarda elektrik akışı duracak.
UEDAŞ ekipleri, vatandaşlardan enerji dönüşlerinde olası arızalara karşı elektrikli cihazlarını fişten çekmelerini ve önlem almalarını istedi.
Edremit ve Burhaniye’de Kısa Süreli Elektrik Kesintisi Uygulanacak
Edremit ilçesinde “abone bağlama” çalışmaları kapsamında Bostancı Mahallesi Hacı Kirazlar Sokak çevresinde saat 10.00 ile 12.00 arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Burhaniye ilçesinde ise Kızıklı ve Çoruk mahallelerinde aynı saatlerde enerji kesintisi yaşanacak.
Ayrıca Edremit’in Avcılar Mahallesi Fener, 4981 ve İğdeli Karaburun sokaklarında 10.00 ile 13.00 saatleri arasında “ağaç kesimi” nedeniyle enerji verilemeyecek.

İvrindi’de Gün Boyu Elektrikler Kesilecek
Balıkesir genelinde en kapsamlı kesintilerden biri İvrindi ilçesinde yapılacak.
UEDAŞ ekipleri, sabah 09.00 ile akşam 16.00 arasında “OG direk deplase çalışması” gerçekleştirecek.
Kesintiden Büyükyenice, Kayapa, Osmanköy, Bozören, Kılıçlar, Sarıpınar, Küçükyenice, Aşağıkaleköy, Kına, Mallıca, Çobanlar, Yüreklı, Okçular, Demirciler, Gümeli, Kurtuluş, Haydar, Çarkacı, Büyükılca, Çatalan, Susuzyayla, Gebeçınar, Karaçepiş, Yağlılar, Hacıahmetler, Küçükılıca, Yukarıkaleköy, Kıpkırlar, Döşeme, Çiçekli, Kuşdere, Ilıcakıpnar, Geçmiş, Çelimler ve Taşdibi mahalleleri etkilenecek.
UEDAŞ, bölgede yürütülecek çalışmaların enerji altyapısını güçlendirmeyi ve kesintisiz elektrik sağlamayı amaçladığını bildirdi.
Sındırgı ve Havran’da Sabah Saatlerinde Enerji Kesilecek
Sındırgı Yaylabayır Mahallesi’nde sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında “AG hat bakımı” yapılacak.
Bu çalışma kapsamında Gölcük, Şehit Mehmet Zengin, Sağlık Ocağı, Göletaşı ve Pınarbaşı sokaklarında elektrik kesintisi olacak.
Havran Kocadağ Mahallesi’nde ise aynı saatlerde “AG pano değişimi” gerçekleştirilecek ve enerji akışı geçici olarak durdurulacak.
UEDAŞ Vatandaşları Uyardı: Cihazlarınızı Korumaya Alın
UEDAŞ, yapılacak çalışmaların planlı ve enerji kalitesini artırmaya yönelik olduğunu belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Şirket açıklamasında, “Planlı bakım ve yenileme çalışmaları sırasında elektrikli cihazlarınızı fişten çekmeniz, buzdolabı, kombi ve bilgisayar gibi ekipmanları koruma altına almanız önem arz etmektedir. Enerji dönüşü sırasında voltaj dalgalanmalarına karşı dikkatli olunuz.” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca medikal cihazlarla yaşamını sürdüren vatandaşların da gerekli tedbirleri önceden almaları istendi.
Alternatif Enerji Kullanımı Artıyor
Balıkesir genelinde son dönemlerde artan planlı bakım çalışmaları, vatandaşları alternatif enerji kaynaklarına yönlendirdi.
Güneş panelleri, taşınabilir jeneratörler ve enerji depolama sistemleri, özellikle kırsal bölgelerde daha fazla ilgi görmeye başladı.
UEDAŞ, altyapı yenileme çalışmalarıyla birlikte uzun vadede kesintilerin azalacağını ve enerji arzının daha güvenli hale geleceğini vurguladı.
UEDAŞ’tan Açıklama: “Kesintiler Enerji Kalitesini Artıracak”
UEDAŞ yetkilileri tarafından yapılan son açıklamada, “Bu çalışmalar, enerji kalitesini artırmak, arıza oranlarını düşürmek ve yeni abone bağlantılarını güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yapılmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında kesintisiz enerji akışı sağlanacaktır.” denildi.
Vatandaşlar, planlı kesintiler hakkında ayrıntılı bilgilere UEDAŞ’ın resmi internet sitesi üzerinden veya 186 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla ulaşabilecek.
HABER MERKEZİ

