ADRA’FEST MÜZİKSEVERLERİ BULUŞTURACAK

Adramytteion Festival Akademi-ADRA’FEST, 13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Burhaniye-Ören’de, dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve Dünya’dan değerli sanatçıların genç müzisyenlerle deneyimlerini paylaşacağı orkestra kampından, konserlerden ve panelden oluşan ADRA’FEST, Adramytteion Antik Kenti ve çevre kültürel değerlerinin farkındalığı amacında, Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde düzenleniyor. FARKINDALIK YARATMASI […]

ADRA’FEST MÜZİKSEVERLERİ BULUŞTURACAK

Adramytteion Festival Akademi-ADRA’FEST, 13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Burhaniye-Ören’de, dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve Dünya’dan değerli sanatçıların genç müzisyenlerle deneyimlerini paylaşacağı orkestra kampından, konserlerden ve panelden oluşan ADRA’FEST, Adramytteion Antik Kenti ve çevre kültürel değerlerinin farkındalığı amacında, Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde düzenleniyor.

FARKINDALIK YARATMASI AMAÇLANIYOR

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği yürütücülüğünde, 13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilk defa gerçekleştirilecek olan Adramytteion Festival Akademi-ADRA’FEST için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Etkinlik, Balıkesir’de Burhaniye’nin Ören Mahallesi altında korunagelen, Antik Çağ’ın başlıca ticaret ve yargı merkezi olarak Edremit Körfezi’ne adını veren ve Adramytteion Araştırmaları ekibinin güncel çalışmalarıyla birçok yapısını tespit edip gün ışığına çıkarmaya başladığı Adramytteion Antik Kenti ve ayrıca Körfez sahasında birçok temada tespit ve belgelemelerini yaptığı kültür varlıklarının korunması için farkındalık yaratmak amacında. ADRA’FEST, dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde düzenleniyor. Festival; Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Adramytteion Araştırmaları, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ile çok sayıda paydaş tarafından destekleniyor.

GENÇ SANATÇILAR ORKESTRA KAMPINDA ÇALIŞACAK

Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un düzenleme kurul başkanlığında gerçekleşecek festivalde, Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen genç sanatçılar, uluslararası kimliğiyle bilinen müzisyenlerle bir hafta boyunca orkestra, oda müziği ve şeflik ustalık sınıflarında çalışabilecekleri orkestra kampına katılacak. Balıkesir Üniversitesi BUBYO Uygulama Oteli’ndeki orkestra kampında keman sınıfı Cihat Aşkın, Ksenia Milas, Muhammed Yıldırır, Oleksandr Semchuk; viyola sınıfı Ulaş Başkaya, Ulrich Mertin; viyolonsel sınıfı Meehae Ryo; şeflik sınıfı ise Rengim Gökmen tarafından yürütülecek. Çeşitli konserlerde Oğuzhan Kavruk da orkestranın yönetiminden sorumlu olacak.

KONSERLER ADRAMYTTEİON ANTİK KENTİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Orkestra kampında yapılan çalışmalar ve provalar sonunda genç müzisyenlerin katılımıyla, yakın dönem çalışmalarıyla gizemi aralanan, yaşayan doku (Ören Mahallesi) altında korunagelen Adramytteion’da ve Neolitik Dönem’den itibaren kültürel sürekliliği belgelenen Körfez Sahası’ndaki birçok alanda konserler gerçekleştirilecek. Burhaniye-Ören, Ayvalık, Edremit, Güre, Gömeç ve Balıkesir merkezindeki açık hava tiyatrosu ve salonlar ile, Adramytteion Antik Kenti’nin kendini göstermeye başladığı alanlar, konser mekânları olarak belirlenmiş bulunuyor. ADRA’FEST, her gün yapılacak olan ve orkestra şefi Oğuzhan Kavruk’un görev alacağı konserlerle kültürlerarası yeni kapılar açacak, Adramytteion Antik Kenti ile Balıkesir’e değer katacak, önemli bir sanatsal ve kültürel canlılık üretecek. Festival düzenleme komitesinin konser sorumluluğunda ise Doç. Dr. H. Hakan Okay ve Mesut Çaşka görev üstlenecek.

ADRA’FEST PANELİ DÜZENLENECEK

12 yıldır hem antik kent hem de çevre sahasında arkeolojik çalışmaları sürdüren Adramytteion Araştırmaları Heyeti’nin başkanı Dr. Hüseyin Murat Özgen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Bilim Toplum Bürokrasi Üçleminde Kültürel Miras Farkındalığı, Sürdürülebilirlik ve Koruma” başlıklı panelin konukları, ülkemiz arkeolojisini değerli çalışmalarıyla uluslararası camiada temsil eden,  çok değerli bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, İTÜ Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Zeynep Eres Özdoğan,  Adramytteion Araştırmaları heyet üyesi ve MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıfat Akbulut ve yine heyet üyesi, Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Adramytteion Araştırmaları heyet üyesi Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz olacak. Panele Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asım Saldamlı da konuşmacı olarak katılacak. Buse YAŞAR

Exit mobile version