BALIKESİR’İN TÜM BELEDİYELERİNDE DEPREME KARŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM DÖNEMİ BAŞLATILMALI!

Yarın; 11 şehri yıkan, on binlerce kişinin vefat ettiği deprem felaketinin yıl dönümü. Şehrin tüm belediyelerinde ‘Kentsel Dönüşüm Dönemi’ başlatılmasını talep ediyoruz!

DEPREM - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

 

 

 

ÇOK GEÇ OLMADAN HAREKETE GEÇİN!

6 Şubat 2023’te, 120 bin kilometrekarelik alanda, 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede etkili olan büyük deprem felaketi meydana gelmiş, yıkılan yapılarda 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmiş, 107 bin 213 kişi de yaralanmıştı. Büyük felakette hayatları kararan insanlara ülkenin her köşesinden yardımlar yapılmış olsa da halen yaralar sarılmaya devam ediyor. Yıkılan şehirler yeniden inşa edilmeye çalışılıyor ve bu vesileyle Balıkesir’in deprem gerçeğini de akıllarda tutmak istiyoruz. Bilindiği üzere Balıkesir kritik fay hatları üzerinde olan bir şehir ve önlem alınmadığı takdirde şehrin büyük bir kısmında çok büyük facialar yaşanması kaçınılmaz bir gerçek.

 

ŞEHRİN ÇÜRÜK BİNALARI

ARTIK ALARM VERİYOR!

 

Balıkesir’in depremselliği üzerine çalışmalar kaydeden devletin yetkili birimleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projelerine en ciddi katkıyı 20 ilçe belediyesi vermeli. Tüm ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm projelerini tamamlayıp hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlaması gerekiyor. Çünkü tüm ilçelerde ömrünü tamamlamış dayanıksız binalar artık alarm veriyor. Bu gerçekler nedeniyle şehrin tüm belediyelerine sesleniyoruz; Acilen ‘Kentsel Dönüşüm Dönemi’ başlatın ve tüm yetkilileri bunun için rahatsız etmeye başlayın! Olası bir deprem sonrası yaşanacak acıların vebali ağır olur. Haydi; Çok geç olmadan harekete geçin!

Exit mobile version