2024 KPSS DHBT Sınavı Bu Hafta Sonu Yapılıyor: Sınav Süresi ve Detaylar

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), bu hafta sonu gerçekleşecek. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden temin edebiliyor. Adaylar, sınav günü yaklaşırken sınav süresi, soru sayısı ve sınavın kaçta başlayıp biteceği gibi detayları merak ediyor. Peki, 2024 KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak, kaç soru sorulacak ve sınav süresi ne kadar olacak?

ÖSYM: KPSS-2023/5 sonuçları açıklandı

2024 KPSS DHBT Sınavı Ne Zaman?

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.15’te başlayacak ancak adayların 10.00’dan sonra sınav salonlarına girişine izin verilmeyecek. Sınava girecek adayların bu duruma dikkat etmeleri ve zamanında sınav yerlerinde bulunmaları gerekiyor.

KPSS DHBT Kaç Soru, Kaç Dakika?

Bu sınavda adaylara toplamda 40 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecek. Sınav konuları arasında İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi, Siyer, İslam Ahlakı, Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi ve Dini Hitabet yer alıyor.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM sınav takvimine göre, 2024 KPSS DHBT sınav sonuçları 16 Ekim tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Sınava girecek adaylar, sınav giriş belgelerini AİS ekranından alarak hazırlıklarını tamamlamış durumda. Geriye kalan tek şey sınav günü saatinde sınav yerinde olmak ve dikkatle sınava girmek.

Ömer Faruk ALA

 

Exit mobile version