Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024-2025 KYK Yurt Ücretleri, Hangi Oda Ne Kadar?

KYK yurt ücretleri 2024-2025 eğitim –öğretim yılının başlamasıyla birlikte güncellendi. Peki, son güncellemelere göre hangi tip oda ne kadar?

KYK yurt ücretleri 2024-2025

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yurt ücretlerinde düzenlemeye gitti. Yeni ücret tarifesi, yurt tipine göre farklılık gösteriyor ve öğrencilere sunulan hizmetlerin kapsamı ile yurtların bulunduğu şehirlerin yaşam maliyetleri dikkate alınarak belirlendi.

Güncellenen ücretlere göre; 1. tip yurtlarda kalacak öğrenciler aylık 517,50 TL, 2. ve 3. tip yurtlarda kalacak öğrenciler ise 607,50 TL ödeyecek. 4. tip yurtlar için ücret 720 TL, 5. tip yurtlar için 765 TL, 6. tip yurtlar için ise 855 TL olarak belirlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki KYK yurtlarının ücreti ise 1.125 TL olarak açıklandı.

YURT ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ, ÖĞRENCİ BÜTÇELERİNİ ETKİLEYECEK

KYK yurt ücretlerindeki artış, öğrencilerin bütçelerini ve yurt tercihlerini doğrudan etkileyecek. Özellikle büyük şehirlerdeki yurtlar ve daha fazla hizmet sunan yüksek tipteki yurtlar, daha yüksek ücretlerle hizmet verecek. Bu nedenle öğrenciler, yurt tercihlerini yaparken hem yurt tipini hem de aylık ödeme planlarını göz önünde bulunduracaklar.

3712844 51423b862a223e80d4a8a96c529753a9 640x640 1 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

İLK KAYIT ÜCRETLERİNDE DE DEĞİŞİKLİK

KYK yurtlarına ilk kez yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ilk kayıt ücreti de güncellenen aylık ücretlere bağlı olarak belirlendi. Öğrenciler, ilk kayıt sırasında bu ücreti ödedikten sonra aylık olarak belirlenen tarifelere uygun şekilde ödeme yapmaya devam edecekler.

ÜCRETSİZ BARINMA HAKKI KİMLERE VERİLECEK?

KYK yurtlarında, belirli kriterleri yerine getiren öğrenciler ücretsiz barınma hakkına sahip olabilecekler. Şehit çocukları, gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olan ve 25 yaşını aşmamış öğrenciler, bu haktan faydalanma imkanına sahip olacak.

ÖĞRENCİLERE YURT SEÇİMİ İÇİN UYARI

Yurt ücretlerinde yapılan artışların ardından, öğrencilerin bütçelerini planlayarak yurt seçimi yapmaları öneriliyor. KYK yurt ücretleri, sunulan hizmetler ve olanaklar göz önünde bulundurularak belirlenmiş olsa da, özellikle aileleri uzakta olan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için burs ve kredi imkanlarının da araştırılması büyük önem taşıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin güvenli ve rahat bir barınma imkanı sağlamak için tüm yurtlarda kontrollerin ve denetimlerin de arttırılacağı belirtildi. KYK, öğrencilere sunduğu hizmetleri geliştirmeye ve öğrencilerin barınma sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

Şefiye YILDIRIM